H Volkswagen θέλει να ισοφαρίσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών Ι.Χ.

Πέτρος Σηφαλάκης
H Volkswagen θέλει να ισοφαρίσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών Ι.Χ.
Μέχρι το 2023, η γερμανική μάρκα ελπίζει ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της θα της επιτρέπει να φτάσει το επίπεδο της Tesla, η οποία πουλά μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Αυτή τη στιγμή η Volkswagen δείχνει να έχει αλλάξει εντελώς γραμμή πλεύσης και να πηγαίνει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση. Έχει ήδη λανσάρει στην αγορά επιτυχημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το νέο κύμα μοντέλων της, τα οποία θα είναι ακόμη πιο εξελιγμένα και τεχνολογικά προηγμένα, είναι σχεδόν εδώ. Ο στόχος που έχει βάλει η γερμανική φίρμα για το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση είναι να φτάσει στις πωλήσεις της Tesla μέχρι και το 2023 ή και νωρίτερα.

Τα στελέχη της Volkswagen θεωρούν ότι ο στόχος των 900.000 με 1.500.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εφικτός στο σχετικά άμεσο μέλλον, τώρα που τα μοντέλα τους εξελίσσονται περισσότερο. Η φιλοδοξία τους είναι να ξεπεράσουν την Tesla στο τέλος και σε αυτό θα τους βοηθήσει η πλατφόρμα MEB, πάνω στην οποία μπορούν να χτίσουν πολλά και διαφορετικά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις όλο και περισσότερων αγοραστών.

Επίσης, η παραγωγή αυτών των αυτοκινήτων θα είναι πιο εύκολη στα εργοστάσια της μάρκας, τόσο λόγω της πλατφόρμας αυτής, όσο και της γενικότερης απλουστευμένης φύσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σίγουρα στα χρόνια που βρίσκονται μπροστά μας, η ηλεκτροκίνηση θα έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις και η Volkswagen αναμφίβολα θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από αυτή την τάση. Με το νέο ID.3 θα ξεκινήσει αυτή της η απόπειρα, ενώ στη συνέχεια περιμένουμε κι άλλα, ενδιαφέροντα μοντέλα, όπως είναι το ID.4.

Στον αντίποδα η Tesla είναι μια μάρκα που από την εκκίνηση της πορείας της, στόχευε στους πωρωμένους με την τεχνολογία και στους φίλους της ηλεκτροκίνησης. Όλα της τα μοντέλα είχαν ηλεκτροκινητήρες και χάρη στον... εκκεντρικό CEO της, αλλά και της πολύ καλής δουλειάς που έκανε η φίρμα, έγινε γρήγορα γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως και το σημείο αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση. Σήμερα έχει τρία βασικά μοντέλα στην γκάμα της, το σεντάν Model S, το SUV Model X και το πιο οικονομικό Model 3 και σύντομα θα δούμε αρκετά ακόμη που θα τη βοηθήσουν να παλέψει τις απειλές, τώρα που η ηλεκτροκίνηση έγινε mainstream.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!