Η Hyundai φρεσκάρει το Kona (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Hyundai φρεσκάρει το Kona (pics)
Το κόμπακτ SUV της Hyundai ανασχεδιάζεται εξωτερικά, αποκτά νέες εκδόσεις στην γκάμα του και έρχεται με νέα τεχνολογικά στοιχεία που το αναβαθμίζουν συνολικά.

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Hyundai αποφασίζει να προσφέρει μια μικρή ανανέωση στο επιτυχημένο κόμπακτ SUV της, το Kona. Στο εμπρός τμήμα αμέσως ξεχωρίζει η νέα εικόνα του. Νέα μάσκα, διαφορετικός προφυλακτήρας, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και ακόμη μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα δίνουν ένα πιο επιθετικό παρουσιαστικό στο αυτοκίνητο, ενώ άλλαξε θέση και το σήμα της μάρκας, που πλέον το συναντάμε στη βάση του καπό. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ σύμφωνα με τη μάρκα, υπάρχουν νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις 17 ή 18 ιντσών. Οι αλλαγές που έγιναν προκάλεσαν μια αύξηση του μήκους της τάξεως των 40 χιλιοστών.

Σπορ αύρα από την έκδοση N-Line

Μεγάλο νέο για το ανανεωμένο Kona είναι ότι πλέον θα διατίθεται και σε σπορ έκδοση N-Line. Η Hyundai χρησιμοποιεί τον κωδικό N και για τα «απλά» μοντέλα της προσφέροντας ένα πακέτο σπορ εμφάνισης και ξεχωρίζει αμέσως χάρη στα πλαστικά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τον μεγάλο πίσω διαχύτη με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τις ζάντες των 18 ιντσών, τις ακόμη μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα αλλά και τη νέα μάσκα που σε αυτή την περίπτωση, φιλοξενεί στο κέντρο της το σήμα της μάρκας και όχι στη βάση του καπό. Στο εσωτερικό δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Σημειώστε ότι η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα μπορεί πλέον να έχει διάσταση 10,25 ιντσών προαιρετικά (7 και 8 ίντσες στις βασικές εκδόσεις), ενώ προστίθεται και το ψηφιακό καντράν που είδαμε και στο νέο i20. Φυσικά το Android Auto και το Apple CarPlay υποστηρίζονται στις περισσότερες εκδόσεις. Στην περίπτωση των N-Line εκδόσεων υπάρχουν σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι με το λογότυπο N, διαφορετικός λεβιές ταχυτήτων, πεντάλ αλουμινίου και κόκκινες ραφές.

Έως 198 ίππους, διαθέσιμο και ως τετρακίνητο

Η γκάμα κινητήρων ξεκινά με τον τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 T-GDI Smartstream με 120 ίππους και προαιρετικά, το ήπια υβριδικό σύστημα των 48V, το οποίο συνδυάζεται με το επαναστατικό χειροκίνητο κιβώτιο iMT το οποίο δεν έχει πεντάλ συμπλέκτη. Στη συνέχεια υπάρχει ο τετρακύλινδρος 1.6 T-GDI Smartstream με 198 ίππους, που πάει πακέτο αποκλειστικά με το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DCT των επτά σχέσεων και τέλος, η υβριδική πρόταση Kona Hybrid με 140 ίππους που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα των 32 kW. Έχει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων και κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Στις ντίζελ προτάσεις σημειώστε τον 1.6 Smartstream με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V που αποδίδει 136 ίππους και συνεργάζεται είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων, είτε με το χειροκίνητο iMT των έξι σχέσεων που δεν έχει πεντάλ συμπλέκτη. Ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση, όπως και ο βενζινοκινητήρας των 198 ίππων.

Ατέλειωτος κατάλογος ηλεκτρονικών βοηθημάτων

Το ανανεωμένο Hyundai Kona έχει ακόμη περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Έξυπνο Cruise Control με λειτουργία Stop&Go στις αυτόματες εκδόσεις για αυτόνομη κίνηση σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και υποβοήθηση διατήρησης της πορείας εντός αυτής, προειδοποίηση αναχώρησης μπροστινού αυτοκινήτου, αυτόνομο φρενάρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ειδοποίηση κάθετης κίνησης κατά τη διάρκεια της όπισθεν για την έξοδο από γκαράζ και πάρα πολλά ακόμη. Σύμφωνα με τη Hyundai η αναγνώριση πεζών και ποδηλατών από τους αισθητήρες έχει αναβαθμιστεί. Η μάρκα επίσης τονίζει ότι στο ανανεωμένο μοντέλο έχουν επιλέξει νέες ρυθμίσεις για την ανάρτηση, τοποθέτησαν διαφορετικά αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές και η άνεση έχει αναβαθμιστεί. Η ηχομόνωση βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο και το τιμόνι έχει δεχτεί νέες ρυθμίσεις για καλύτερη ακρίβεια και αίσθηση. Στην έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 198 ίππων, την τετρακίνηση και την έκδοση N-Line, υπάρχουν ακόμη πιο σπορ ρυθμίσεις. Το ανανεωμένο Hyundai Kona θα το δούμε στο τέλος του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!