Διακριτική ανανέωση για το Audi Q2 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Διακριτική ανανέωση για το Audi Q2 (pics)
Χωρίς να αλλάζει σημαντικά, το Audi Q2 φρεσκάρεται εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά, αποκτώντας ένα πιο σύγχρονο ντιζάιν που το φέρνει πιο κοντά στα πιο νέα μοντέλα της γκάμας.

Μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά, η Audi αποφασίζει να κάνει ένα μικρό update στο Q2, το μικρό premium SUV της που τα καταφέρνει περίφημα στις πωλήσεις της κατηγορίας. Οι αισθητικές διαφοροποιήσεις είναι διακριτικές και αφορούν τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που πλέον διαθέτουν LED τεχνολογία σε όλες τις εκδόσεις και προαιρετικά, αναβαθμίζονται σε Matrix LED που αντιλαμβάνονται την ύπαρξη άλλων αυτοκινήτων στους σκοτεινούς δρόμους και προσαρμόζουν ανάλογα τη δέσμη των προβολέων, ώστε να μη σβήνει η μεγάλη σκάλα αλλά παράλληλα, να μην τυφλώνει τους υπόλοιπους οδηγούς. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι και πάλι εκείνα που δέχτηκαν ανανέωση.

Διαθέτουν επίσης LED τεχνολογία και νέα γραφικά. Ο αγοραστής προαιρετικά μπορεί να επιλέξει την ακριβότερη επιλογή που περιλαμβάνει φλας με εφέ κύλισης και πιο έντονη «υπογραφή» από το φως πορείας. Οι πιο παρατηρητικοί θα δουν ότι οι προφυλακτήρες άλλαξαν εμπρός-πίσω, όπως και η μάσκα μπροστά, η οποία δέχτηκε κάποιες πολύ διακριτικές πινελιές ανανέωσης. Η Audi τονίζει ότι έκανε μια προσθήκη πέντε νέων αποχρώσεων στη διαθέσιμη παλέτα επιλογής για το αμάξωμα, όπως και νέες ταπετσαρίες για το εσωτερικό. Προβλέπονται τέσσερα διαφορετικά στυλ για την απλή καμπίνα και άλλα τέσσερα για τα αυτοκίνητα που έχει τοποθετηθεί το πακέτο S-Line.

Υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας, σύγχρονοι κινητήρες

Μια ακόμη διαφορά στο εσωτερικό του αναβαθμισμένου Q2 εντοπίζεται και στο λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου S-Tronic (αν υπάρχει), που πλέον είναι ο νέος, γνώριμος από τα A1, Q3 και λοιπά μοντέλα, που παρουσιάστηκαν πιο πρόσφατα. Ίδιος παραμένει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, δηλαδή δεν υιοθετείται ο νέος που έχουμε γνωρίσει από τα σύγχρονα Audi (A3, Q3, A1 και πολλά ακόμη). Έχει οθόνη 12,3 ιντσών και η δεύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, εξυπηρετεί το σύστημα πολυμέσων MMI της Audi.

Παραμένει χωρίς δυνατότητα αφής και αναδυόμενη, όπως στο Q2 προ ανανέωσης. Υποστηρίζει ωστόσο όλες τις νέες τεχνολογίες, όπως σύνδεση με smartphone, διαχείριση κλήσεων, Android Auto, Apple CarPlay και λοιπά. Η Audi αναφέρει ότι το ανανεωμένο Q2 θα μπορούμε να το αγοράσουμε με τρεις επιλογές κινητήρων βενζίνης TFSI και δύο πετρελαίου TDI. Ωστόσο για την ώρα αναφέρει μόνο τον τετρακύλινδρο τούρμπο 1.5 TFSI βενζίνης με τους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής, ο οποίος έρχεται στάνταρ με ένα χειροκίνητο εξάρι σασμάν και προαιρετικά με ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!