Τεχνολογία πρόβλεψης τροχαίων ατυχημάτων εξελίσσει η Ford

Gazzetta team
Τεχνολογία πρόβλεψης τροχαίων ατυχημάτων εξελίσσει η Ford
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Ενωμένο Βασίλειο φιλοδοξεί να βάλει τις βάσεις για τη μείωση και την εξάλειψη των θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Σε συνεργασία με κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές αρχές, πανεπιστήμια και εταιρείες πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας, η Ford ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα πρόβλεψης τροχαίων ατυχημάτων στο Λονδίνο.

Το νέο αυτό “εργαλείο” οδικής ασφάλειας θα αναλύει πληροφορίες από συνδεδεμένα οχήματα, έξυπνους αισθητήρες δρόμου και τα δεδομένα των διαφόρων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να προβλέψει τις πιθανές τοποθεσίες και τις πιθανές βασικές αιτίες ατυχημάτων. Οι πληροφορίες θα επιτρέψουν στις πόλεις να λάβουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση δρόμων και διασταυρώσεων που ενέχουν τους υψηλότερους κινδύνους για τους χρήστες του δρόμου.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο - περίπου 3.700 κάθε μέρα - με τους τραυματισμούς στο δρόμο να αποτελούν την όγδοη κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως. Εκτός από τον ανθρώπινο αντίκτυπο, τα ατυχήματα έχουν επίσης σημαντικές οικονομικές συνέπειες. Το Υπουργείο Μεταφορών του Ενωμένου Βασιλείου υπολογίζει το ετήσιο οικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων σε πάνω από 35 δισεκατομμύρια λίρες.

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα

Η ψηφιακή τεχνολογία διασύνδεσης των οχημάτων επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ τους, με πολύ θετικά αποτελέσματα για την οδική ασφάλεια.

Η λειτουργία του προγράμματος

Η Ford έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν τα συνδεδεμένα οχήματα, στην παροχή αναλυτικών στοιχείων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Τώρα, έως και 700 επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα θα συνδεθούν εθελοντικά στην περιοχή του Οξφορντσάιρ και του Λονδίνου στο πλαίσιο του 18μηνου πιλοτικού προγράμματος που ξεκινά αυτό το καλοκαίρι.

Λεπτομερή δεδομένα τηλεματικής από το στόλο των οχημάτων - όπως η χρήση του πεντάλ φρένου, του γκαζιού και η γωνία του τιμονιού- θα αναλύονται μαζί με πληροφορίες από έως και 25 επιπλέον έξυπνους αισθητήρες που θα παρασχεθούν στο από την εταιρεία Vivacity Labs, η οποία είναι ειδικευμένη στην καταγραφή και ταξινόμηση της κυκλοφορίας.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια δύο επιτυχημένων δοκιμών στο Λονδίνο, κατά τις οποίες αναλυτές και επιστήμονες δεδομένων από τη Ford Mobility συνέλεξαν δεδομένα για πάνω από 1 εκατομμύριο μίλια οδήγησης με συνδεδεμένα οχήματα. Οι συστάσεις για βελτιώσεις οδήγησαν σε σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της ορατότητας, της κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σηματοδοτών.

Τέλος η Ford Mobility συνεργάζεται επίσης με αρχές στην Κολωνία της Γερμανίας και τη Βαλένθια της Ισπανίας, για να εντοπίσει περαιτέρω τρόπους με τους οποίους η ανάλυση των δεδομένων από την κυκλοφορία των οχημάτων μπορεί να ωφελήσει την ασφάλεια στις αστικές μετακινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!