Lamborghini και Xiaomi έφτιαξαν ηλεκτρικό καρτ! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Lamborghini και Xiaomi έφτιαξαν ηλεκτρικό καρτ! (vid)
Η ηλεκτροκίνηση εκτός από τα αυτοκίνητα, περνά σταδιακά και στους αγώνες, οπότε η Lamborghini ένωσε τις δυνάμεις της με τη Xiaomi για να φτιάξουν ένα καρτ που κινείται με ρεύμα.

Μια νέα συνεργασία έφτασε στον κόσμο της αυτοκίνησης και αυτή αφορά τη Lamborghini, που δούλεψε μαζί με τη Xiaomi σε ένα πρωτότυπο κόνσεπτ: τη δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου καρτ. Βαμμένο σε έντονο, κίτρινο χρώμα για να θυμίζει τα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ninebot GoKart Pro είναι ένα μικρό αγωνιστικό που δηλώνει έτοιμο να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις! Ο ηλεκτροκινητήρας του παρέχει τελική ταχύτητα στα 40 χλμ./ώρα, που σίγουρα δεν είναι μεγάλη, ωστόσο οι μηχανικοί που το εξέλιξαν φρόντισαν ώστε να το εφοδιάσουν με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά για να μπορεί να κάνει μεγαλοπρεπείς πλαγιολισθήσεις!

Έτσι το χαμόγελο του οδηγού είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μόνιμα χαραγμένο στο πρόσωπό του. Η Lamborghini με τη Xiaomi ανακοινώνουν ότι το ηλεκτρικό καρτ τους έχει αυτονομία περίπου 25 χιλιομέτρων, ότι μπορεί δηλαδή να ολοκληρώσει 62 γρήγορους γύρους σε μια πίστα 400 μέτρων. Το Ninebot GoKart Pro προορίζεται κυρίως για την αγορά της Κίνας, αν και θα είναι διαθέσιμο και εκτός αυτής, σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων. Έχει προβολείς LED για οδήγηση ακόμη και τη νύχτα και ο αναβάτης μπορεί να είναι έως 100 κιλά. Η τιμή του στην Κίνα είναι 10.000 γιέν, δηλαδή περίπου 1.220 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!