Ηλεκτρικό αγωνιστικό απέκτησε ο Κεν Μπλοκ! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ηλεκτρικό αγωνιστικό απέκτησε ο Κεν Μπλοκ! (pics)
Ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί θιασωτές της οδήγησης, αρχίζουν να στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κεν Μπλοκ που θα καίει λάστιχα, χωρίς καυσαέρια!

Τον Κεν Μπλοκ τον μάθαμε μέσα από τους αγώνες ράλι και το Gymkhana, ένα αυτοκινητιστικό event στο οποίο πρωταγωνιστούσε και έκαιγε γόμα, με ειδικά διαμορφωμένα αγωνιστικά τερατώδους ισχύος. Πλέον ο Κεν Μπλοκ, επιλέγει άλλο δρόμο για να ξεδιπλώνει τις οδηγικές του ικανότητες. Θα συνεχίζει να καίει λάστιχο, όμως θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό το οποίο δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους!

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Fiesta με τρεις ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνδυαστικά 613 ίππους και... 1.000 Nm ροπής! Το συγκεκριμένο αγωνιστικό θα διαθέτει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων και θα μπορεί να φτάσει έως και τα 240 χλμ./ώρα, τα οποία δεν ακούγονται πολλά, όμως με τον καταιγιστικό ρυθμό που επιταχύνει ένα τόσο δυνατό ηλεκτροκίνητο μοντέλο, θα είναι πραγματικά διασκεδαστικά!

Με το νέο ηλεκτροκίνητο Fiesta ο Κεν Μπλοκ θα λάβει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα Projekt E, το οποίο στην ουσία είναι ένα εξηλεκτρισμένο πρωτάθλημα rallycross στο οποίο θα τρέχουν μόνο ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά και διοργανώνεται από τη FIA. Η σεζόν θα ξεκινήσει από το τέλος Αυγούστου στη Σουηδία, οπότε εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε για πρώτη φορά τον Κεν Μπλοκ με ένα ηλεκτροκίνητο... τέρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!