Ένα hypercar με 1.000 άλογα έρχεται από την Toyota (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα hypercar με 1.000 άλογα έρχεται από την Toyota (vid)
Η Toyota τώρα τελευταία έχει αποφασίσει να ταράξει τα νερά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες σπορ οχημάτων και αυτή τη φορά, βάζει στο μάτι ακόμη και τα κορυφαία hypercars.

Για πολλά χρόνια η Toyota είχε σχεδόν εγκαταλείψει την ιδέα των σπορ αυτοκινήτων και είχε αφιερώσει τις δυνάμεις της στην υβριδική τεχνολογία, στις νέες τεχνολογίες για την ασφάλεια και σε πολλά ακόμη. Ωστόσο πρόσφατα μας αποκάλυψε τη νέα Supra, την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση του Yaris και εξέφρασε κάποιες σκέψεις της για ακόμη περισσότερα σπορ μοντέλα, όπως την αναβίωση του MR2.

Όποιος νομίζει ωστόσο, ότι η Supra θα παραμείνει το κορυφαίο μοντέλο της, μάλλον... πέφτει έξω. Η μάρκα είχε ανακοινώσει από το 2018 ότι θα βγάλει στην παραγωγή ένα hypercar με 1.000 ίππους απόδοση. Το αυτοκίνητο στην ουσία θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού που τρέχει στο Λε Μαν και θα φοράει έναν V8 κινητήρα των 2.4 λίτρων, μαζί με δύο τούρμπο και υβριδικό σύστημα.

Ακόμη δεν έχουμε στη διάθεσή μας πολλές πληροφορίες, μόνο ότι θα το δούμε το 2022. Το πρωτότυπο που βλέπουμε τώρα έχει πολύ φουτουριστική μορφή αφού δεν διαθέτει ούτε κανονικές πόρτες, ούτε φωτιστικά σώματα και υαλοκαθαριστήρες, βασικά στοιχεία για ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Στην έκδοση που θα παρουσιαστεί για το δρόμο, εννοείται πως θα υπάρχουν! Οι επιδόσεις του πάντως θα κόβουν την ανάσα αφού υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!