ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οι Έλληνες οδηγοί πατάνε γκάζι και μιλάνε στο τηλέφωνο

Οι Έλληνες οδηγοί πατάνε γκάζι και μιλάνε στο τηλέφωνο

Οι Έλληνες οδηγοί πατάνε γκάζι και μιλάνε στο τηλέφωνο

Οι 5.792 κλήσεις για παράβαση του ορίου ταχύτητας και οι 589 κλήσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση σε μόλις μια εβδομάδα, είναι νούμερα που πρέπει να μας προβληματίσουν. 

Ότι οι Έλληνες οδηγοί δεν διακρίνονται για τους... τρόπους τους, το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Η «αδιαφορία» για τον ΚΟΚ είναι κάτι συνηθισμένο, από μικρά παραπτώματα έως πολύ επικίνδυνες παραβάσεις. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, βεβαιώθηκαν χιλιάδες παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την υπερβολική ταχύτητα και τη χρήση κινητού τηλεφώνου. 

Τα όργανα της τάξης έδωσαν προτεραιότητα στους ελέγχους για τις συγκεκριμένες παραβάσεις και τελικά, κόπηκαν 5.792 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και άλλες 589 κλήσεις για τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Συγκροτήθηκαν συνολικά 1.000 συνεργεία σε όλη τη χώρα και ελέγχθηκαν 23.930 οχήματα. Σε ο,τι αφορά τους... πρωταθλητές ανά περιοχή, είναι μια από τις σπάνιες φορές που δεν βλέπουμε την Αττική στην πρώτη θέση. 

Η Θεσσαλονίκη πήρε τα πρωτεία από την πρωτεύουσα με 873 παραβάσεις, ενώ η Αττική βρίσκεται αρκετά πιο κάτω με 544 παραβάσεις. Η Πιερία ακολουθεί με 386, το Κιλκίς με 319 και τα Ιωάννινα με 308. Η Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μια φορά βεβαιώνει ότι οι έλεγχοι δεν θα ατονίσουν και θα συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και στις επόμενες ημέρες, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και εκτός αυτών, κάτι που θα ισχύει για όλο τον Αύγουστο.