Ιδού η καμπίνα του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Skoda (pics& vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού η καμπίνα του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Skoda (pics& vid)
Σε περίπου ένα μήνα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Enyaq, του ηλεκτροκίνητου Skoda με τις SUV αναλογίες και μέχρι τότε, θαυμάζουμε μερικά σκίτσα που αποκαλύπτουν τη σχεδίαση της καμπίνας.

Η Skoda μετά το τέλος του Αυγούστου θα επιστρέψει με πολύ δυναμικό ρυθμό και θα μας παρουσιάσει το νέο Enyaq, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV στην ιστορία της. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην Πράγα της Τσεχίας την 1η του Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε έχουμε δύο επίσημες teaser φωτογραφίες για να ξέρουμε, λίγο-πολύ, τι μας περιμένει και αποκαλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση του εσωτερικού. Μια μεγάλη οθόνη αφής στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, ψηφιακός πίνακας οργάνων, μια λειτουργική κονσόλα με θήκες για μικροαντικείμενα και ένα όμορφο σχεδιαστικό τρικ που ενώνει όλους τους αεραγωγούς, είναι τα σημεία που αξίζουν περισσότερο την προσοχή μας. Βέβαια η εικόνα δείχνει πολύ... προχωρημένη και κάποια από τα βασικά στοιχεία μάλλον θα είναι διαφορετικά στο Enyaq που τελικά θα παρουσιαστεί, όπως ο πίνακας οργάνων για παράδειγμα. Η καμπίνα πάντως θα είναι έτσι, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της.

Πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομία

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι το νέο Enyaq θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen και θα έχει μήκος 4,65 μέτρα. Οι οικογενειακές του προδιαγραφές είναι δεδομένες και ο χώρος αποσκευών των 585 λίτρων, όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda, βάζουν και τη... σφραγίδα. Όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία εκδόσεων. Αρχικά, θα υπάρχουν πισωκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις (με έναν και δύο κινητήρες αντίστοιχα). Οι μπαταρίες θα έχουν χωρητικότητα 52, 58 ή 77 kWh, με την τελευταία να εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!