Φρεσκάρισμα ουσίας για το δημοφιλές Mazda CX-5

Gazzetta team
Φρεσκάρισμα ουσίας για το δημοφιλές Mazda CX-5
Με στοχευμένες παρεμβάσεις στο σχεδιασμό, στους κινητήρες και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς αναβάθμισε η Mazda το SUV της, CX-5, που αποτελεί και το best seller της ενδιαφέρουσας γκάμας της.

Σχεδόν ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλεί παγκοσμίως η Mazda είναι ένα CX-5. Μιλάμε δηλαδή για το best seller της ιαπωνικής μάρκας, οπότε είναι αυτονόητη και η προσοχή που δίνει η Mazda στο συγκεκριμένο μοντέλο. Ετσι αποφάσισε να το ανανεώσει προσεκτικά βελτιώνοντας την εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση και παρεμβαίνοντας στους κινητήρες, καθώς και στα χαρακτηριστικά της δυναμικής του συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Η ομορφιά και η ποιότητα στις δυναμικές φόρμες του αμαξώματος του CX-5 αντανακλούν το ώριμο και κομψό Kodo design ενώ οι έντονες γραμμές έχουν ελαχιστοποιηθεί και η μετάβαση μεταξύ των επιφανειών του αμαξώματος έχει τονιστεί με τρόπο που δημιουργεί ένα έντονο παιχνίδισμα του φωτός που ανακλάται πάνω στο αμάξωμα. Ο τολμηρός και σοφιστικέ εξωτερικός σχεδιασμός του CX-5 παραμένει αναλλοίωτος, με τα νέα σήματα και τη νέα σχεδίαση του εμπρός μέρους να είναι οι μοναδικές αλλαγές στο μοντέλο.


Εστιασμένο στην άνεση, την ποιότητα, το design και τη λειτουργικότητα, το εσωτερικό του Mazda CX-5 στέκεται επάξια απέναντι στο κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του, προσφέροντας μία premium αίσθηση.

Το CX-5 του 2020 προσφέρεται με μία γκάμα επιλογών κινητήρων Skyactiv βενζίνης και diesel, δυνατότητα επιλογής είτε του χειροκίνητου κιβωτίου Skyactiv-MT των 6 σχέσεων ή του αυτόματου των 6 σχέσεων Skyactiv-Drive της Mazda, καθώς και του έξυπνου συστήματος 4κίνησης τελευταίας γενιάς της Mazda, του i-Activ AWD.

Στην γκάμα αυτή, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας Skyactiv-G των 121 kW/165 PS διατίθεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο και με σύστημα κίνησης στους 2 ή στους 4 τροχούς. Το νέο μοντέλο του 2020, στις εκδόσεις με το συγκεκριμένο κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο, διαθέτει και τη λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!