H κορυφαία Toyota Supra με τον κινητήρα της BMW M3

Gazzetta team
H κορυφαία Toyota Supra με τον κινητήρα της BMW M3
Η Toyota Gazoo Racing ετοιμάζει μια ακόμη ισχυρότερη έκδοση της Supra που θα ονομάζεται GR Supra και είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει το μοτέρ από τη νέα BMW M3 και M4.

Η Toyota εξέλιξε τη νέα Supra μαζί με τη BMW, οπότε σε μεγάλο βαθμό το νέο σπορ αυτοκίνητό της έχει γερμανικό DNA. Κάτω από το καπό των εκδόσεών της υπάρχουν μηχανικά σύνολα της γερμανικής μάρκας, οπότε το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί και με την κορυφαία της έκδοση, που αναμένεται σε λίγο καιρό! Η Gazoo Racing θέλει να φτιάξει τη GR Supra, τη Supra που θα είναι ισχυρότερη, πιο σπορ και «κραυγαλέα» από οποιαδήποτε άλλη. Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα θα δούμε τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο της BMW να την κινεί, τον ίδιο που θα χρησιμοποιηθεί και στη νέα BMW M3 και BMW M4.

Οι φήμες λένε ότι ο κινητήρας αυτός θα έχει απόδοση 510 ίππων και η κίνηση θα συνεχίσει να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου σασμάν των οκτώ σχέσεων. Φυσικά όπως και στις «μικρότερες» εκδόσεις θα υπάρχει ενεργό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ η Gazoo Racing θα προχωρήσει σε πάρα πολλές αλλαγές στο αυτοκίνητο, όπως στο στήσιμο, το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα, το πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά, ακόμη και την εμφάνιση εντός και εκτός.

Αναμένεται ότι θα τοποθετηθεί και ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο που θα την κάνει να δείχνει πολύ πιο «άγρια» αλλά και διαφορετική από τις απλές εκδόσεις. Μέχρι στιγμής η Supra διατίθεται με κινητήρες που αποδίδουν έως 340 ίππους. Αυτός της κορυφαίας έκδοσης είναι επίσης εξακύλινδρος σε σειρά, ωστόσο στο εξωτερικό όποιος έχει δοκιμάσει να κάνει δυναμομέτρηση, είδε ότι αποδίδει αρκετά περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει η Toyota!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!