Ένα επαναστατικό ηλεκτρικό SUV το Audi Q4 Sportback Concept (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα επαναστατικό ηλεκτρικό SUV το Audi Q4 Sportback Concept (pics & vid)
Η Audi μας αποκαλύπτει ένα πολλά υποσχόμενο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο θα εξελιχθεί σε ένα ηλεκτροκίνητο κουπέ SUV της μεσαίας κατηγορίας που θα περάσει στην παραγωγή.

Ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε από την Audi τις περασμένες ημέρες. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο το οποίο ονομάζεται Q4 Sportback e-tron Concept και πρόκειται για ένα φουτουριστικό κουπέ SUV της μεσαίας κατηγορίας. Σαν concept car, έχει πολύ φουτουριστική σχεδίαση που έρχεται... από το μέλλον. Σίγουρα θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την έκδοση παραγωγής του Q4 Sportback e-tron, η οποία δεν θα αργήσει και πολύ για να έρθει. Τα μυώδη φτερά, η εντυπωσιακή μάσκα, τα «νεύρα» που διατρέχουν το αμάξωμα και η γωνιώδης σχεδίαση θα περάσει στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

«Γήινο» το εσωτερικό

Στο πρωτότυπο συναντάμε και ζάντες 21 ιντσών αλλά και πόρτες χωρίς... χερούλια, που η Audi δεν έχει εξηγήσει το πως λειτουργούν. Στο πίσω μέρος στα σχεδιαστικά highlights έχουμε το διαχύτη αέρος χαμηλά στον προφυλακτήρα και την αεροτομή που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κρύσταλλο της πέμπτης πόρτας. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό και ενσωματώνει όλα τα γνωρίσματα των σύγχρονων Audi.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια οθόνη 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και η κονσόλα είναι πολύ εντυπωσιακή, αν και σχεδιασμένη λιτά. Δεν συναντάμε σχεδιαστικές εξάρσεις, όπως συνηθίζεται σε πολλά πρωτότυπα και αυτό σημαίνει ότι τόσο στην εξωτερική σχεδίαση, όσο και στην εσωτερική, η έκδοση παραγωγής θα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά με το πρωτότυπο μοντέλο.

Μεγάλη ισχύς, εντυπωσιακή αυτονομία

Οι κινητήρες του Q4 Sportback e-tron είναι δύο και τροφοδοτούνται από μια μπαταρία των 82 kWh. Συνδυαστικά αποδίδουν 306 ίππους και δίνουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Επίσης, η Audi ανακοινώνει ότι η ροπή του ενός ηλεκτροκινητήρα (αυτού στον πίσω άξονα) είναι 310 Nm και του άλλου ηλεκτροκινητήρα (αυτού στον εμπρός άξονα) είναι 150 Nm, όμως δεν ανακοινώνει τη συνδυασμένη τιμή.

Δεν μπορούμε να μην εντυπωσιαστούμε όμως από την αυτονομία του Q4 Sportback e-tron, που αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP! Η Audi λέει ότι στο μέλλον θα δούμε και μια λιγότερο ισχυρή, πισωκίνητη εκδοχή του με αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση που θα γεμίζει τις μπαταρίες στο 80% (από άδειες) μέσα σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!