28 Dacia Duster για το Πυροσβεστικό Σώμα (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
28 Dacia Duster για το Πυροσβεστικό Σώμα (pics)
Έτοιμα να αναλάβουν δράση κατά των πυρκαγιών είναι τα νέα Dacia Duster που παρέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ύστερα από δωρεά της Eurobank.

Το Dacia Duster είναι ένα από τα πιο ικανά κόμπακτ SUV και για αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέκτησε 28 νέες μονάδες, για την ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου της. Τα νέα οχήματα ήταν μια δωρεά της Eurobank, μέσω του ιδρύματος «Ίδρυμα Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυρόπληκτων», το οποίο συστάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2008. Εκτός από τα 28 Dacia Duster, το Πυροσβεστικό Σώμα έλαβε 110 κράνη μοτοσικλέτας, 110 τζάκετ μοτοσικλέτας και άλλα είδη για τους μοτοσικλετιστές, όπως προστατευτικά θώρακα, γάντια και επιγονατίδες.

Στην τελετή παράδοσης βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπους της Eurobank. Να τονίσουμε ότι τα 28 Dacia Duster που παρέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι όλα τους σε τετρακίνητη έκδοση και η δωρεά, έχει συνολική αξία 546.000€. Τα αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν κατάλληλα για να μπορούν να βοηθούν το έργο του σώματος και να φτάνουν έως και τα πιο δύσβατα μέρη σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Ήταν μια σημαντική κίνηση για την ετοιμότητα του σώματος καθώς σήμερα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν είναι περασμένων δεκαετιών, όπως για παράδειγμα Mitsubishi Pajero και Jeep Cherokee που έχουν κλείσει περίπου... 15 χρόνια που υπηρετούν!

«Να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς»

«Ο υγιής ιδιωτικός τομέας αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξει και σήμερα έχουμε αυτή την απόδειξη. Τα βοηθητικά οχήματα και τα μέσα αυτοπροστασίας των πυροσβεστών, που έκανε δωρεά η Eurobank είναι τα εργαλεία μας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ακόμα αποτελεσματικότεροι, ακόμα πιο χρήσιμοι για την κοινωνία. Να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς, γιατί αυτή είναι η αποστολή μας. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή. Αυτός ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, είναι μεγάλη περιουσία και θα μετατραπεί σε δράση για την ασφάλεια των πολιτών» ήταν τα λόγια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!