ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Το επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα είναι το Cupra Formentor (vid)

Το επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα είναι το Cupra Formentor (vid)

Το επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα είναι το Cupra Formentor (vid)

Το νέο εντυπωσιακό σπορ SUV της Cupra θα οδηγούν οι αστέρες της Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομάδας με την ισπανική φίρμα. 

Το όνομα Cupra το γνωρίζουμε από τις σπορ εκδόσεις των Seat τα περασμένα χρόνια, πλέον όμως ο ρόλος του ονόματος αυτού έχει αλλάξει θέση μέσα στο Volkswagen Group. Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει μια αυτόνομη μάρκα η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Seat και μάλιστα, επέλεξαν να συνεργαστούν με ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα ποδοσφαιρικά κλαμπ στον κόσμο, τη Μπαρτσελόνα! 

Τόσο η φημισμένη ομάδα, όσο και η μάρκα, γεννήθηκαν στη Βαρκελώνη και με αυτό ως κοινό παρονομαστή, πορεύονται μαζί. Το πιο εντυπωσιακό μοντέλο στην γκάμα της Cupra είναι το νέο Formentor το οποίο θα γίνει και το επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα. Θα υπάρχουν αρκετά Formentor μέσα στο Camp Nou, το γήπεδο του συλλόγου και οι παίκτες θα μπορούν να διαμορφώσουν ένα δικό τους αυτοκίνητο, με βάση τα δικά τους γούστα, το οποίο θα τους παραχωρηθεί. Ο Μαρκ Αντρέ Τερ-Στέγκεν, ο τερματοφύλακας της ομάδας και πρεσβευτής της Cupra, ήταν ο πρώτος που θέλησε να πάρει μια γεύση από το νέο μοντέλο της μάρκας. 

Υψηλές επιδόσεις, υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο

Σημειώνουμε ότι η Cupra είναι στην ουσία η μάρκα της Seat που βγάζει σπορ αυτοκίνητα, οπότε το Formentor έχει σπορ καταβολές. Θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, μια με υβριδικό σύστημα κίνησης των 245 ίππων με ηλεκτροκινητήρα και έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτρων TSI και την κορυφαία βενζινοκίνητη, όπου χρησιμοποιεί τον επίσης τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με απόδοση 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Στην τελευταία περίπτωση συναντάμε σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, για άμεση και αποτελεσματική αποστολή της ισχύος στους τροχούς, από τον κινητήρα.