Με μαύρες «αντιρατσιστικές» φόρμες οι Χάμιλτον και Μπότας

Gazzetta team
Με μαύρες «αντιρατσιστικές» φόρμες οι Χάμιλτον και Μπότας
Δεν θα «ντυθούν» μόνον τα αυτοκίνητα της Mercedes στα μαύρα, αλλά ίδιου χρώματος αγωνιστικές φόρμες θα φορούν και οι Χάμιλτον και Μπότας, για να υποστηρίξουν τα κινήματα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Η Mercedes ξεκινά την εφετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 με ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Τα «Ασημί Βέλη» του Λιούις Χάμιλτον και του Βάλτερι Μπότας θα είναι μαύρα, ενώ και οι δύο οδηγοί θα φορούν ίδιου χρώματος αγωνιστικές φόρμες, ενώ θα προσαρμόσουν και τον σχεδιασμό του κράνους τους στα νέα δεδομένα.

Η καμπάνια WeRaceAsOne

Όλη η Formula 1 θα ξεκινήσει εφέτος μετά τα πρόσφατα συμβάντα που συντάραξαν τις ΗΠΑ με κορυφαία και δραματικότερη πράξη τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ χρησιμοποιώντας το βασικό σλόγκαν ‘’WeRaceAsOne’’ με λογότυπο ένα ουράνιο τόξο με τα χρώματα των ομάδων. Η Mercedes πάει ένα βήμα παραπέρα με τη δική της καμπάνια ‘’End racism’’, η οποία έχει βεβαίως μεγάλη υποστήριξη από τον Χάμιλτον, που δημιούργησε και μία επιτροπή για την προώθησή της. Ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, αποκάλυψε ότι «ο Λιούις και εγώ μιλήσαμε τους προηγούμενους μήνες πολύ γι αυτό το θέμα. Προσπαθώ να κατανοήσω όσο καλύτερα γίνεται, σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Το προεδρείο και οι χορηγοί συνεργάστηκαν αμέσως».

To μαύρο μονοθέσιο της Mercedes.

Η συγκυρία πίσω από αυτό το κίνημα είναι πολύ ευνοϊκή αυτή τη στιγμή, θεωρεί ο Βολφ. «Τα θέματα των διακρίσεων, της διαφορετικότητας, της ενσωμάτωσης και της ισότητας ήταν μεν για εμάς στην ομάδα πάντα πολύ σημαντικά, γενικότερα όμως δεν ήμασταν εντός της Formula 1 ιδιαίτερα διαφοροποιημένοι», δήλωσε ο Αυστριακός από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βιέννη. Ο Βολφ επεσήμανε, ότι μόνον το 3% των μελών της ομάδας της Mercedes νιώθει ότι ανήκει σε εθνικές μειονότητες και μόνον το 12% των εργαζομένων είναι γυναίκες. Αυτό σημαίνει έλλειψη διαφορετικότητας και απαιτεί νέες προσπάθειες αλλαγής του.

Aλλαγές στη στρατολόγηση νέων στελεχών

Τα μαύρα μονοθέσια είναι σύμφωνα με τον Βολφ απλά η αρχή, ενώ τονίζει ότι δεν πρόκειται για κάποιο προσωρινό επικοινωνιακό κόλπο για μόνον έναν αγώνα. Όπως τονίζει μάλιστα, «η σωστή θεώρηση δεν είναι αρκετή, αν μένουμε σιωπηλοί». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπει επίσης την εφαρμογή μέτρων, που θα αναβαθμίσουν την ισότητα εντός της ομάδας της Mercedes. Ετσι στο μέλλον δεν θα προέρχεται το προσωπικό της μόνον από κλασικά τεχνολογικά πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης ή του Καίμπριτζ, αλλά και άλλων πόλεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

To ζεύγος Τότο και Σούζι Βολφ.

«Θέλουμε να δείξουμε στη νεολαία, ότι οι πόρτες της Formula 1 δεν είναι κλειστές γι αυτήν. Πρέπει να βλέπουμε πιο πέρα από τη μύτη μας και να ταυτοποιούμε ταλέντα και από άλλα πανεπιστήμια. Η ποικιλία των απόψεων και άλλες οπτικές γωνίες είναι μία υπόθεση απόδοσης. Όσο μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και άποψης, τόσο καλύτερη η απόφαση και τόσο γρηγορότερα θα πηγαίνει το αυτοκίνητό σου», εξήγησε ο Τότο Βολφ.

Ο Αυστριακός είναι παντρεμένος με την πρώην οδηγό αγώνων Σούζι Βολφ και ενδιαφέρεται πολύ για το θέμα της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και τις υποβόσκουσες διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Ως παράδειγμα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «στη Σούζι τίθεται συνεχώς το ερώτημα, πώς καταφέρνει και συνδυάζει την οικογένεια με τη δουλειά. Εμένα δεν μου έχει θέσει ποτέ κανένας αυτή την ερώτηση». Σοφόν το σαφές κύριε Βολφ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!