Across: Ένα Toyota RAV4 από τη Suzuki (pics)

Across: Ένα Toyota RAV4 από τη Suzuki (pics)
Με μια νέα μάσκα και τα σήματα της Suzuki, το Toyota RAV4 αλλάζει και ονομάζεται Across, με υβριδική τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από το «οπλοστάσιο» της Toyota.

Suzuki και Toyota ανακοίνωσαν πριν από περίπου ένα χρόνο ότι θα συνεργαστούν και ο πρώτος «καρπός» αυτής της συνεργασίας, είναι το Across, ένα νέο SUV της Suzuki που βασίζεται πάνω στο Toyota RAV4. Το RAV4 δεν χρησιμοποιήθηκε απλώς σαν βάση αλλά πέρασε σχεδόν αυτούσιο στην γκάμα της Suzuki, με μοναδικές διαφορές το εμπρός μέρος, το οποίο ανασχεδιάστηκε ελαφρώς. Κατά τα λοιπά η εικόνα είναι κάτι περισσότερο από γνώριμη, τόσο στο υπόλοιπο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και οι τροχοί των 19 ιντσών έχουν το ίδιο σχέδιο! Από εκεί και πέρα στην καμπίνα, την παράσταση κλέβει η αιωρούμενη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, όπως και στο «αδελφό» μοντέλο της Toyota. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων κάνει την εικόνα του εσωτερικού πιο high tech, ενώ το πορτμπαγκάζ με τη χωρητικότητα των 490 λίτρων ανταποκρίνεται πλήρως στις οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Η «καρδιά» προέρχεται από την Toyota

Κάτω από το καπό παίρνει θέση ένα υβριδικό σύνολο της Toyota, που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.5 λίτρων που αποδίδει 185 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν των 182 ίππων και έναν των 55 ίππων. Η Suzuki δεν ανακοινώνει τη συνολική απόδοση, ωστόσο στο μοντέλο της Toyota η ισχύς φτάνει τους 306 ίππους, οπότε μάλλον τόση θα είναι και στην περίπτωση του Across. Σύμφωνα με τη μάρκα η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 18,1 kWh είναι 75 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Το Suzuki Across το περιμένουμε στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!