H Volkswagen ανανεώνει το Tiguan (pics)

H Volkswagen ανανεώνει το Tiguan (pics)
Το Tiguan είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα στην γκάμα της Volkswagen και η γερμανική μάρκα του κάνει ένα μικρό facelift, στο οποίο προσθέτει την έκδοση R των 320 ίππων και μια Plug-In Hybrid!

Αυτή τη στιγμή το Tiguan είναι το μοντέλο της Volkswagen με τις καλύτερες πωλήσεις. Παίζει στην κατηγορία των μεσαίων SUV και αυτό σημαίνει ότι γύρω του, έχει κορυφαίο ανταγωνισμό, όμως το γερμανικό μοντέλο καταφέρνει να ξεχωρίζει με τον «όλα σε ένα» χαρακτήρα του. Η Volkswagen αποφάσισε να του χαρίσει ένα μικρό, αλλά πολύ ουσιώδες facelift. Αρχικά, στο εμπρός μέρος συναντάμε εντελώς νέα σχεδίαση που παραπέμπει στο νέο Golf όγδοης γενιάς.

Τα φωτιστικά σώματα «τραβιούνται» προς τα φτερά του αυτοκινήτου και η μάσκα δείχνει πολύ μεγαλύτερη, όπως και οι εισαγωγές αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα που του δίνουν ένα σπορ παρουσιαστικό. Πίσω, η εικόνα μένει κατά βάση η ίδια, με μικρές διαφορές στα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα. Επίσης προστέθηκαν νέα χρώματα στην παλέτα, αλλά και νέες ζάντες αλουμινίου, ενώ το όνομα του μοντέλου «μετακόμισε» στο κέντρο της πέμπτης πόρτας. Στις τετρακίνητες εκδόσεις το σηματάκι 4Motion είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένο.

Νέα έκδοση Tiguan R με 320 άλογα

Τα μεγάλα νέα ωστόσο, έρχονται στους κινητήρες. Η βασική γκάμα μπορεί να παραμένει η ίδια, όμως έχουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο, το Tiguan R! Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος τούρμπο 2.0 TSI με 320 ίππους και η τετρακίνηση 4Motion είναι στάνταρ, όπως και το αυτόματο κιβώτιο DSG των επτά σχέσεων. Προαιρετικά θα υπάρχουν και εξατμίσεις της Akrapovic. Στις νέες εκδόσεις υπολογίστε και την Plug-In Hybrid με ένα σύστημα κίνησης των 245 ίππων, πιθανότατα το ίδιο με το Golf GTE. Ακόμη όμως η μάρκα δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ούτε για τη μία, ούτε για την άλλη νέα έκδοση, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να έχουμε στα χέρια μας επίσημα στοιχεία.

Ποιοτική και σύγχρονη η καμπίνα

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές από ότι στο αμάξωμα. Το ψηφιακό καντράν (8 ιντσών ή 10,25 στις ακριβότερες εκδόσεις) υπήρχε κι από πριν, οπότε στα νέα μετράμε το τιμόνι, το πάνελ χειρισμού του κλιματισμού που έχει πλέον χειριστήρια αφής και τον επιλογέα του DSG. Το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει πλέον σύνδεση πολλών συσκευών ταυτόχρονα ενώ διαθέσιμο είναι και ένα νέο voice control που λύνει τα χέρια του οδηγού. Οι επιλογές για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό είναι πλέον πολύ περισσότερες και οι απαιτητικοί μπορούν να διαλέξουν και ένα ηχοσύστημα της harman/kardon με ισχύ 480 Watt.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!