Ιδού η πρακτική εκδοχή του Volkswagen Arteon! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού η πρακτική εκδοχή του Volkswagen Arteon! (pics)
Ένα από τα ομορφότερα τετράθυρα κουπέ μοντέλα, το Volkswagen Arteon, αποκτά μια shooting brake έκδοση που συνδυάζει άριστα το στυλ με τους χώρους.

Οι εντυπωσιακοί χώροι που προσφέρει το Volkswagen Arteon γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι με την Shooting Brake έκδοση, η οποία μόλις διέρρευσε στο διαδίκτυο. Η μάρκα δεν αποκάλυψε ακόμη, επίσημα, το μοντέλο της, ωστόσο στα κινεζικά media «ξέφυγαν» κάποιες φωτογραφίες και πλέον, βλέπουμε την εμφάνισή του! Το εμπρός μέρος έχει τις ίδιες γραμμές με το τετράθυρο Arteon.

Η μάσκα του είναι επιβλητική, τα λεπτά φωτιστικά σώματα εκτείνονται μέχρι σχεδόν και τα φτερά ενώ ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα φτιάχνουν μια σπορ αύρα. Οι γραμμές που ακολούθησαν οι σχεδιαστές της μάρκας είναι πλήρως αρμονικές. Η Shooting Brake αναλογίες δένουν απόλυτα με το υπόλοιπο, αν και οι διαστάσεις δεν άλλαξαν και το συνολικό μήκος μένει λίγο κάτω από τα 4,9 μέτρα.

Πίσω, τα οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα θυμίζουν έντονα το τετράθυρο και η πέμπτη πόρτα, έχει στην κορυφή της μια διακριτική, καλαίσθητη αεροτομή. Περιμένουμε ότι οι κινητήρες θα παραμείνουν οι ίδιοι με την υπόλοιπη γκάμα του Arteon. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ο 1.5 TSI Evo με 150 ίππους στη βάση και ο 2.0 TSI με τους 272 ίππους στην κορυφή, μαζί με τετρακίνηση 4Motion και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Ενδιάμεσα υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές, όπως και ο 2.0 TDI στο «στρατόπεδο» των ντίζελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!