Δύο νέα ηλεκτρικά scooter από τη SEAT

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο νέα ηλεκτρικά scooter από τη SEAT
Η SEAT MO, η νέα μάρκα έξυπνης μετακίνησης που δημιουργήθηκε μέσα από τη SEAT, μας παρουσιάζει δύο ηλεκτρικά scooter που κάνουν εύκολες και γρήγορες τις μετακινήσεις στην πόλη.

Η ηλεκτροκίνηση καταφτάνει με γρήγορους ρυθμούς στην αυτοκίνηση. Επίσης, οι ανάγκες για έξυπνες, «πράσινες» μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν, συνεπώς ο συνδυασμός αυτών των δύο μας φέρνουν μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ιδανικά για καθημερινή χρήση. Η SEAT MO είναι μια νέα μάρκα που γεννήθηκε μέσα από τη SEAT. Παρουσιάζει ειδικά οχήματα εύκολης και έξυπνης μετακίνησης και τα δύο νέα ηλεκτρικά scooter που ακολουθούν παρακάτω, πέρασαν από πρωτότυπα, στην παραγωγή.

Ηλεκτροκίνητο σκούτερ με μηδενικό κόστος χρήσης

Το πρώτο ονομάζεται SEAT MO eScooter 125 και είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με απόδοση σχεδόν όση και ένα μικρό δίτροχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης των 125 κυβικών εκατοστών. Έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 12 ίππων που στέλνει την ισχύ στον πίσω τροχό και η μπαταρία των 5,6 kW χαρίζει αυτονομία των 125 χιλιομέτρων. Η ταχύτητά του φτάνει έως τα 95 χλμ./ώρα και από στάση, έως τα 50 χλμ./ώρα, επιταχύνει μέσα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Με άλλα λόγια, είναι ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη. Το καλύτερο είναι ότι η μπαταρία μπορεί να βγει και να φορτίσει το βράδυ στο σπίτι, αν η φόρτιση πάνω στη μοτοσικλέτα δεν βολεύει και υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, το Normal, το Sport και το Eco. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων, χωράει δύο κράνη κάτω από τη σέλα ή ένα κράνος και μικροαντικείμενα και υπάρχει θύρα USB για φόρτιση συσκευών.

Το δεύτερο ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT MO είναι στην ουσία ένα πατίνι με 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 20 χλμ./ώρα για να πληρεί τα όρια ταχύτητας για αυτού του είδους τα οχήματα σε ορισμένες χώρες (όπως η Γερμανία) και για την πέδησή του χρησιμοποιεί ένα ταμπούρο στον εμπρός τροχό και ηλεκτρονικό φρένο στον πίσω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!