"Next Top Model" των... αγροτικών το νέο Mazda BT-50 (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
"Next Top Model" των... αγροτικών το νέο Mazda BT-50 (pics & vid)
Η όμορφη σχεδίαση των περισσότερων Mazda και οι τολμηρές γραμμές που τα χαρακτηρίζουν, ενσωματώνονται και στο νέο BT-50, το pick-up μοντέλο της φίρμας που βασίζεται στο Isuzu D-Max.

Σπάνια βλέπουμε ένα pick-up αυτοκίνητο και το θαυμάζουμε για την εμφάνισή του. Συνήθως, έχουν «άγριες», επιβλητικές γραμμές που ταιριάζουν περισσότερο στον macho χαρακτήρα τους, η Mazda όμως δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή σχεδιαστική της γλώσσα με το όνομα Kodo-Soul of Motion και πράγματι, κατάφερε να την ταιριάξει ακόμη και στο «δύσκολο» (από αισθητικής άποψης) αμάξωμα ενός... αγροτικού. Κοιτώντας το από μπροστά αμέσως σου θυμίζει τα SUV μοντέλα της εταιρείας και η μεγάλη μάσκα, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα έντονα νεύρα στο καπό, δημιουργούν μια κομψή και παράλληλα, επιθετική εικόνα.

Σε SUV πρότυπα και το εσωτερικό

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η καμπίνα του οχήματος. Τα Mazda παραδοσιακά, έχουν ένα λειτουργικό και ποιοτικό εσωτερικό με κομψή εμφάνιση. Το όμορφο τιμόνι μαζί με τον σύγχρονο πίνακα οργάνων και την πληρέστατη κονσόλα θα κάνουν τον οδηγό του BT-50 να ξεχάσει ότι οδηγεί ένα pick-up αυτοκίνητο, ενώ θα έχει και στη διάθεσή του όλα τα σύγχρονα στοιχεία όπως Apple CarPlay και Android Auto ώστε να συνδέει το κινητό του στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Όπως είπαμε, το BT-50 βασίζεται στο Isuzu D-Max. Ο κινητήρας του μοντέλου της Mazda είναι ένας εξακύλινδρος των 3.0 λίτρων με απόδοση 190 ίππων και 450 Nm ροπής, αρκετός και με το παραπάνω για τις ανάγκες του. Μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3.500 κιλά και το ωφέλιμο φορτίο στην καρότσα αγγίζει τα 1.065 κιλά, όντας ένα πραγματικό εργαλείο για όσους χρησιμοποιούν αυτά τα οχήματα για τον πραγματικό λόγο που έχουν κατασκευαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!