Aκυρώθηκε το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, με ερωτηματικά το WRC

Gazzetta team
Aκυρώθηκε το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, με ερωτηματικά το WRC
Το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας ακυρώθηκε πέφτοντας και αυτό θύμα της πανδημίας του κορονοϊού και το gazzetta κάνει ταμείο για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα εφέτος στο WRC και ποιες είναι οι προοπτικές για τη συνέχεια της χρονιάς.

To Ράλι Μεγάλης Βρετανίας βρισκόταν έτσι και αλλιώς στην κόψη του ξυραφιού, όμως του έδωσε τη χαριστική βολή η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να υπάρξει μεσοπρόθεσμα στη χώρα άρση των περιορισμών και των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοργανωτών για ακύρωση του Ράλι Ουαλίας, όπως είναι επίσης γνωστό το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους αγώνες του παγκόσιου πρωταθλήματος, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1932 και γίνεται συνεχώς από το 1973. Το ράλι ακυρώθηκε μέχρι σήμερα μόνον τρεις φορές στην ιστορία του. Το 1940 εξαιτίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το 1957 λόγω της κρίσης του Σουέζ και το 1967 εξαιτίας της πανδημίας της ευλογιάς, που είχε προκαλέσει μόνον εκείνη τη χρονιά πάνω από δύο εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Κίνδυνος για την ολοκλήρωση του WRC

Με βάση τα νέα δεδομένα, υπάρχουν πλέον μόνον τρία ράλι που έχουν μείνει σταθερά στις αρχικές ημερομηνίες του εφετινού αγωνιστικού ημερολογίου του WRC, δηλαδή τα Ράλι Τουρκίας, Γερμανίας και Ιαπωνίας. Θεωρείται πιθανόν, ότι στη θέση του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, θα γίνει το αναβληθέν Ράλι Σαρδηνίας. Ωστόσο θα εξαρτηθούν πολλά από το Ράλι Ιαπωνίας, καθώς μία ενδεχόμενη ακύρωσή του μοιάζει ολοένα και πιθανότερη, οπότε υπάρχει κίνδυνος να ολοκληρωθεί πρόωρα εφέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα με μόνον τρεις αγώνες!

Να σημειώσουμε, ότι ταυτόχρονα με την ακύρωση του Ράλι Ουαλίας, είχαμε και την ακύρωση του βρετανικού πρωταθλήματος ράλι (BRC) για το 2020.

Δείτε τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC του 2020 και ποια θα είναι η συνέχεια

Ράλι Μόντε Κάρλο

Πραγματοποιήθηκε κανονικά με νικητή τον Τιερί Νεβίλ

Ράλι Σουηδίας

Ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ νίκησε ο Έλφιν Έβανς

Ράλι Μεξικού

Μέτρησε στη βαθμολογία, αν και ακυρώθηκε η τελευταία ημέρα. Νικητής ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ράλι Αργεντινής

Εχει αναβληθεί και η διοργάνωσή του είναι υπό προϋποθέσεις εφικτή μόνον το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ράλι Πορτογαλίας

Ακυρώθηκε οριστικά για εφέτος.

Ράλι Σαρδηνίας

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον, τα μέτρα στην Ιταλία άρχισαν να χαλαρώνουν, μπορεί να γίνει στη θέση του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας στα τέλη Οκτωβρίου της χρονιάς.

Ράλι Σαφάρι

Ακυρώθηκε για το 2020.

Ράλι Φινλανδίας

Και εδώ έχουμε ακύρωση για εφέτος.

Ράλι Νέας Ζηλανδίας

Άλλη μία οριστική ακύρωση από το εφετινό πρόγραμμα.

Ράλι Τουρκίας

Μέχρι στιγμής συνεχίζονται κανονικά οι προετοιμασίες. Αυτή την περίοδο υπάρχουν περιορισμοί λόγω κορονοϊού σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και για τις αφίξεις από την Ιταλία.

Ράλι Γερμανίας

Συνεχίζονται κανονικά οι προετοιμασίες.

Ράλι Μεγάλης Βρετανίας

Η πιο πρόσφατη ακύρωση της χρονιάς.

Ράλι Ιαπωνίας

Αμφίβολη η διοργάνωσή του, δεν έχει γίνει πάντως προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!