Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα καταβάλλει το ποσό που αναλογεί στο διάστημα που το χρησιμοποίησε.

Το... αυτονόητο εξετάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, σε ο,τι αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Το μέτρο που αναμένεται για να ψηφιστεί στη Βουλή προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πάρει τις πινακίδες που έχει καταθέσει για όσο διάστημα επιθυμεί και θα πληρώσει μόνο το ποσό που του αναλογεί με βάση τα τέλη και το διάστημα που τις χρησιμοποίησε. Αν για παράδειγμα τις πάρει για ένα μήνα, τότε θα πληρώσει το ετήσιο ποσό δια του 12 και πάει λέγοντας.

Έτσι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που πληρώνουν πολλά τέλη κυκλοφορίας το χρόνο θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και επίσης, εκείνοι που έχουν οχήματα σε χρόνια ακινησία θα μπορέσουν να βγάλουν στην κυκλοφορία ξανά τα αυτοκίνητά τους, για τη συντήρησή τους αλλά και την ευχαρίστηση των ιδιοκτητών. Τα παραπάνω είναι ακόμη σε φάση έγκρισης από την κυβέρνηση, ωστόσο θεωρείται ότι θα ψηφιστεί κανονικά και θα τεθεί σε εφαρμογή.

Είναι μια πολύ καλή λύση ειδικά για όσους έχουν στα χέρια τους παλαιότερα μοντέλα με κινητήρες μεγάλης χωρητικότητας, που πλέον έχουν χαμηλή ή μέτρια εμπορική αξία. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να επιλέγει μερικούς μήνες για να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του και με μια ασφάλεια λίγων μηνών, τα έξοδα θα περιοριστούν πολύ σε σύγκριση με την κανονική χρήση του οχήματος, που μπορεί να ζητά ακόμη και πάνω από 1.000€ παγίων εξόδων (σε μια φυσιολογική περίπτωση) το χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!