Νέο ηλεκτρικό SUV έρχεται από την Alfa Romeo

Νέο ηλεκτρικό SUV έρχεται από την Alfa Romeo
Έως το 2022 η Alfa Romeo θα μας παρουσιάσει ένα νέο μικρών διαστάσεων SUV το οποίο θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση ενώ θα βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου PSA.

Το deal της FCA με τον όμιλο PSA αναμένεται ότι θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, ενώ η Alfa Romeo θα μπορέσει να αποκτήσει μια πληρέστερη και πιο ανταγωνιστική γκάμα. Στο πλάνο τους λοιπόν είναι να δανειστούν μια πλατφόρμα από τον όμιλο PSA και ηλεκτρική τεχνολογία για να φτιάξουν ένα ηλεκτρικό SUV με μικρές διαστάσεις, παρόμοιες με το Audi Q2 ή τη BMW X2.

Έτσι η Alfa Romeo θα μπορέσει να μπει σε μια πάρα πολύ δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων, όπως είναι τα μικρά SUV με πολυτελή χαρακτήρα και η ηλεκτρική έκδοση θα της δώσει ένα ακόμη πλεονέκτημα, τώρα που η αγορά αρχίζει να κάνει στροφή προς τα μοντέλα με μπαταρίες.

Στη φωτογραφία παρακάτω βλέπουμε το πλάνο της μάρκας, το οποίο και αποκάλυψε την έλευση ενός ηλεκτρικού SUV. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, ότι αυτή δεν θα είναι η μοναδική προσπάθεια της Alfa Romeo στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα. Σύντομα η Tonale, το νέο τους μικρό SUV θα βγει στην αγορά και θα λανσαριστεί και σε Plug-In Hybrid έκδοση, που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για μερικά χιλιόμετρα.

Δοκιμασμένη λύση κάτω από το καπό

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για υποθέσεις, δεν αποκλείεται η νέα Alfa Romeo που θα κινείται από ηλεκτροκινητήρα, να πάρει τα μηχανικά μέρη του Peugeot e-2008, το οποίο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που ήδη διατίθεται στην αγορά. Σε περίπτωση που γίνει αυτό τότε η Alfa Romeo θα βασίσει το μοντέλο της στην πλατφόρμα eCMP του ομίλου PSA και θα έχει μπαταρίες χωρητικότητας 50kWh, οι οποίες στην περίπτωση του Peugeot εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξεως των 309 χιλιομέτρων, στον κύκλο μετρήσεων WLTP. Ο κινητήρας που κινεί το e-2008 αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής. Εκτός από το e-2008, το e-208, το Opel / Vauxhall Corsa-e και το DS-3 Crossback e-tense, χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς σύστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!