Δια χειρός... Φερνάντο Αλόνσο το νέο Toyota Hilux! (vid)

Δια χειρός... Φερνάντο Αλόνσο το νέο Toyota Hilux! (vid)
Έχετε ξανακούσει pick-up μοντέλο εξελιγμένο από έναν πρωταθλητή της Formula 1; Η Toyota φρόντισε να αξιοποιήσει τη συνεργασία της με τον Ισπανό για να βγάλει το πιο ικανό Hilux που είδαμε ποτέ.

Συνήθως οι διάσημοι οδηγοί αγώνων και ιδιαίτερα εκείνοι της Formula 1, ασχολούνται με την εξέλιξη σπορ μοντέλων και ειδικών κατασκευών, όταν συνεργάζονται με μια αυτοκινητοβιομηχανία. Στην περίπτωση του Φερνάντο Αλόνσο και της Toyota, η συνεργασία τους πάει ένα βήμα παρακάτω και ο Ισπανός τεστάρει το νέο Hilux, ένα εμβληματικό για την κατηγορία των «αγροτικών» μοντέλο που ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε νέα γενιά. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται στην ομάδα της Toyota για το Ράλι Ντακάρ.

Έχει κάνει αγώνα με ένα ειδικά διαμορφωμένο Hilux και φαίνεται ότι η ιαπωνική μάρκα, δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη της για τη νέα γενιά του μοντέλου της, οπότε ζήτησε από τον Αλόνσο και τον Μαρκ Κόμα να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο προ-παραγωγής. Οι φήμες λένε ότι θα υπάρξει νέα έκδοση με κινητήρα των 2.8 λίτρων, όπου θα έχει υψηλή απόδοση και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα θα έχει πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα και σχεδιαστικά, θα παραπέμπει στο μεγαλύτερο Tacoma, αφού και οι διαστάσεις του θα μεγαλώσουν ελαφρώς.

Με τη... σφραγίδα της Gazoo Racing

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι στο παρελθόν, κυκλοφόρησαν κάποια σενάρια ότι θα αποκτήσει μια έκδοση GR Hilux με έναν V6 κινητήρα κάτω από το καπό, για να καθίσει απέναντι από κορυφαία μοντέλα όπως το Ford Ranger Raptor. Οι φήμες για ένα Hilux εξελιγμένο από τη Gazoo Racing δείχνουν πολύ πιο πιθανό να βγουν αληθινές όταν βλέπουμε τον Φερνάντο Αλόνσο να δοκιμάζει το αυτοκίνητο... Σίγουρα δεν επιστρατεύεις έναν πρώην οδηγό της Formula 1 και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο κομμάτι της αγωνιστικής οδήγησης για να φτιάξεις ακόμη ένα pick-up μοντέλο της σειράς!

Θυμίζουμε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο έχει τρέξει σε αγώνα Dakar με την Toyota και κατάφερε να φτάσει στη 13η θέση, ύστερα από δύο τουμπαρίσματα του αυτοκινήτου και ένα αρκετά τρομακτικό τρακάρισμα. Ευτυχώς δεν χτύπησε από κανένα συμβάν και κατάφερε να βγει αλώβητος από το αγωνιστικό του Hilux! Ο αγώνας Dakar είναι ένας από τους πιο δύσκολους και σκληρούς μηχανοκίνητους αγώνες στον κόσμο. Δοκιμάζει τις αντοχές των πληρωμάτων και των αυτοκινήτων και κρατάει πολλές μέρες, οι οποίες κάνουν τον τελικό στόχο ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!