Νέο μέλος στην οικογένεια 500 ετοιμάζει η Fiat 

Νέο μέλος στην οικογένεια 500 ετοιμάζει η Fiat 
Με το όνομα 500XL, το νέο μοντέλο στην γκάμα της Fiat θα πάρει τη θέση του 500X και του 500L, με μεγαλύτερες διαστάσεις και στυλ SUV.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι εκτός από το κλασικό 500αράκι, η Fiat προσφέρει το πολυμορφικό 500L και το SUV 500X. Σύντομα ωστόσο θα δούμε ότι η μάρκα θα αλλάξει γραμμή πλεύσης και θα μας συστήσει ένα νέο μοντέλο, το 500XL, το οποίο και θα τα αντικαταστήσει αμφότερα. Η κίνηση της Fiat θα είναι να προσφέρει ένα μεγαλύτερο 500 το οποίο θα έχει ταυτότητα SUV αλλά οι αυξημένες διαστάσεις του, θα του επιτρέπουν να εκπληρώνει καλύτερα τις οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Εκτός από το 500XL οι Ιταλοί θέλουν να φτιάξουν και ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV το οποίο θα έχει ως ξεκάθαρο στόχο μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και το Volkswagen Tiguan. Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί ψηλότερα από το 500XL το οποίο θα υιοθετήσει έναν πιο lifestyle χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να αποτελέσει μέρος της γκάμας του επόμενου Tipo, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα προς ανανέωση, όπως και η εξέλιξη ενός μοντέλου της supermini κατηγορίας που θα διαδεχτεί το Punto.

Αλλάζει στρατηγική η Fiat

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Fiat κάνει σημαντικές κινήσεις ώστε να επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο, βγαίνοντας από τη «συντήρηση» που βρίσκεται σήμερα, βασιζόμενη πάνω σε συγκεκριμένα και μόνο μοντέλα. Φαίνεται ότι με την επιλογή εξέλιξης αυτοκινήτων σε κατηγορίες που η μάρκα είχε μεγάλη παράδοση στο παρελθόν, όπως τα supermini και την ένταξή της σε άλλες κατηγορίες που σχεδόν μονοπωλούν στη σημερινή αγορά, όπως τα SUV, έχουν ένα σαφές πλάνο που θα τους επιτρέψει να δουν αρκετά περισσότερες ετήσιες πωλήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!