Σάλος για ρατσιστικό Instagram Story του νέου VW Golf (vid)

Gazzetta team
Σάλος για ρατσιστικό Instagram Story του νέου VW Golf (vid)
Η Volkswagen ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ένα σύντομο προωθητικό video του νέου Golf, το οποίο ανέβασε στο Instagram και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εξαιτίας του ρατσιστικού περιεχομένου του!

Η Volkswagen απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη για ένα διαφημιστικό spot του νέου Golf. Στο σύντομο video, που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται ένας μαύρος άνδρας που τον μετακινεί σαν πιόνι ένα τεράστιο λευκό χέρι και στο τέλος τον τινάζει στην είσοδο ενός σπιτιού. Μάλιστα για μια στιγμή προς το τέλος του video προβάλλεται ένας συνδυασμός γραμμάτων σε μία τέτοια σειρά, που παραπέμπει στη λέξη ‘’Neger’’, δηλαδή νέγρος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «το video είναι πέραν κάθε αμφιβολίας λάθος και κακόγουστο. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτό και ζητούμε συγγνώμη. Θα ερευνήσουμε και θα μάθουμε, πώς μπόρεσε να συμβεί και θα λάβουμε τις απαιτούμενες αποφάσεις». Η ανακοίνωση της VW τόνιζε επίσης, ότι «ειδικότερα με βάση την ιστορία της επιχείρησής μας, τοποθετείται η Volkswagen απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, ξενοφοβίας και διάκρισης».

Aστοχες δηλώσεις και από το Νο 1 της VW

Το κλιπάκι είχε ανέβει και στο Twitter, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται η Volkswagen στο στόχαστρο της κριτικής λόγω άστοχων ενεργειών. Τον Μάρτιο του 2019 είχε εκφωνήσει για παράδειγμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, έναν λόγο ενώπιον στελεχών της γερμανικής εταιρείας όπου επανέλαβε πολλές φορές τη φράση ‘’Ebit macht frei’’, δηλαδή ‘’το Ebit (τα κέρδη προ φόρων) απελευθερώνει’’. Ετσι δημιούργησε συνειρμούς με το ναζιστικό σύνθημα ‘’Arbeit macht frei’’, δηλαδή ‘’η εργασία απελευθερώνει’’ που αναγραφόταν στις εισόδους των φρικτών στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου έγινε και το Ολοκαύτωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!