ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen T-Roc Cabriolet (pics)

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen T-Roc Cabriolet (pics)

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen T-Roc Cabriolet (pics)

Το Volkswagen T-Roc Cabriolet είναι ένα από τα ελάχιστα κάμπριο SUV, το οποίο σύντομα θα ξεκινήσει την καριέρα του και επίσημα αφού η παραγωγή του, έχει ξεκινήσει. 

Η κίνηση της Volkswagen να παρουσιάσει το T-Roc σε κάμπριο έκδοση μας έπιασε... απροετοίμαστους. Είναι μια παράτολμη κίνηση, αν σκεφτούμε πόσα λίγα κάμπριο SUV υπάρχουν στην αγορά, όμως αποτελεί και μια διαφορετική, νεανική πρόταση που ταιριάζει γάντι στο νεανικό χαρακτήρα του T-Roc. Το T-Roc Cabriolet, όπως είναι το όνομα της ανοικτής έκδοσης, είναι το μοναδικό κάμπριο μοντέλο της Volkswagen σήμερα. Επίσης, η παραγωγή του ξεκίνησε στη Γερμανία και σύντομα τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους! 

Η μάρκα επένδυσε πάρα πολύ στην ασφάλεια του T-Roc Cabriolet. Ένα σύστημα προστασίας των κεφαλιών εκτείνεται πίσω από τα πίσω καθίσματα αν το αυτοκίνητο υπερβεί μια συγκεκριμένη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης και το πλαίσιο του παρμπρίζ εμπρός έχει τις απαραίτητες ενισχύσεις για να κρατήσει τη μορφή του ακόμη και σε περίπτωση που το όχημα ντελαπάρει. Η Volkswagen δούλεψε και την ακαμψία του αμαξώματος με ενισχύσεις στο πάτωμα, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο την απουσία της οροφής. 

Το T-Roc Cabriolet εφοδιάζεται με μαλακή αναδιπλούμενη κουκούλα που μπορεί να ανοίξει ηλεκτρικά μέσα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα και να κλείσει σε 11. Η διαδικασία πραγματοποιείται ακόμη και σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα και πριν το κάθε αυτοκίνητο φύγει από το εργοστάσιο, γίνεται μια απαιτητική δοκιμή στεγανότητας σε ένα ειδικά εξελιγμένο τούνελ που προσομοιώνει μια εξαιρετικά σφοδρή βροχόπτωση. Η διαδικασία κρατά περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια γίνεται αυστηρή επιθεώρηση και έλεγχος για πιθανή εισροή νερού στην καμπίνα.