Επίσημη παρουσίαση για το ανανεωμένο KIA Picanto (pics)

Επίσημη παρουσίαση για το ανανεωμένο KIA Picanto (pics)
H KIA αποφάσισε να δώσει νέα πνοή στο νεανικό μοντέλο πόλης και έτσι έκανε μερικές αλλαγές, που πλέον καθιστούν το Picanto ως μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση.

Από την Κορέα έρχονται οι πρώτες φωτογραφίες του νέου KIA Picanto, του ανανεωμένου μικρού μοντέλου πόλης της KIA. Η μάρκα δεν θέλησε να προβεί σε δραστικές αλλαγές οπότε κράτησε το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με το μοντέλο προ ανανέωσης, ωστόσο φρόντισε ώστε να το διαφοροποιήσει στα σημεία για να φρεσκαριστεί και να συνεχίσει ακάθεκτο την πολύ καλή πορεία του.

Τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε είναι τα φωτιστικά σώματα με τα διαφορετικά γραφικά στο εσωτερικό τους, τη νέα μάσκα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, με τους εμπρός να έχουν τους προβολείς ομίχλης τοποθετημένους σε διαφορετικό σχέδιο από πριν. Ο πίσω προφυλακτήρας από την άλλη, έχει αλλάξει στις γραμμές του δίνοντας μια πιο σπορ νότα και πλέον υπάρχουν δύο αλουμινένια διακοσμητικά που θυμίζουν απόληξη εξάτμισης, χωρίς να είναι ωστόσο. Το κίτρινο χρώμα των φωτογραφιών είναι νέο και προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα παλέτα, ενώ νέο είναι και το σχέδιο των ζαντών αλουμινίου.

Εικόνα από μεγαλύτερη κατηγορία στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό η εικόνα θα λέγαμε πως χαρακτηρίζεται ως πολύ σύγχρονη, ειδικά για τα δεδομένα των προσιτών μοντέλων πόλης. Ο πίνακας οργάνων πλέον έχει μεγαλύτερη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, με 4,2 ίντσες διαγώνιο και η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνει την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment της KIA με κάθε σύγχρονη μορφή συνδεσιμότητας, όπως Android Auto και Apple CarPlay. Στο λογισμικό, υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης διάφορων λειτουργιών, όπως απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα από το κινητό τηλέφωνο, ρύθμιση του κλιματιστικού και πολλά ακόμη.

Σύγχρονα κινητήρια σύνολα

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, η KIA ακόμη δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία, όμως αναμένουμε ότι η γκάμα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή με τον τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου που αποδίδει 100 ίππους και τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό των 1.2 λίτρων με τους 84 ίππους. Ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός που υπάρχει στην γκάμα θα συνεχίσει να υπάρχει, πιθανότατα σε εξελιγμένη μορφή με 75 ίππους.

Υπερπλήρες επίπεδο εξοπλισμού

Τα μοντέλα που θα έρχονται στην Ευρώπη, στις κορυφαίες εκδόσεις τους, θα είναι πλήρη εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει ακόμη και θερμαινόμενα / κλιματιζόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone, αυτόματο κλιματισμό, αλλά και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία των καθρεπτών, το σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας πίσω από το όχημα σε περίπτωση εξόδου από κάθετη θέση πάρκινγκ, το σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με την υποβοήθηση παραμονής σε αυτή και πολλά πολλά ακόμη.

*Στις φωτογραφίες, βλέπουμε το όνομα Morning καθώς αυτή είναι η ονομασία που έχει δώσει η KIA στο Picanto για την αγορά της Κορέας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!