Δύο νέα ηλεκτρικά SUV ετοιμάζει η Renault

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV ετοιμάζει η Renault
Μέσα στην επόμενη διετία, η Renault σκοπεύει να μας παρουσιάσει δύο νέα SUV μοντέλα, στη μεσαία και μικρομεσαία κατηγορία τα οποία θα κινούνται με ρεύμα.

Πολύ μεγάλα σχέδια γύρω από την ηλεκτροκίνηση έχει η Renault για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, θέλουν μέχρι το 2022 να παρουσιάσουν οκτώ νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, μαζί με τη Dacia και όπως μαθαίνουμε από το βρετανικό Autocar, τα δύο από αυτά θα είναι σύγχρονα SUV με τα σήματα της Renault. Θα πατούν πάνω στην ειδική πλατφόρμα CMF-EV που έχει εξελιχθεί για τη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων και το ένα, θα τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία, με παραπλήσιο μέγεθος με το Kadjar, ενώ το άλλο, στη μικρομεσαία.

Ο υπεύθυνος των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault τόνισε ότι στόχος τους είναι να παρουσιάσουν ένα αυτοκίνητο με μπαταρίες, το οποίο θα παραμείνει προσιτό αλλά θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 550 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Για να πετύχουν το σκοπό τους θα δώσουν πολύ μεγάλη έμφαση στο αεροδυναμικό κομμάτι, αλλά και την τεχνολογία των μπαταριών.

Επίσης, θα εφοδιάσουν τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα με ένα προηγμένο σύστημα φόρτισης που θα τους επιτρέπει να αποθηκεύουν μεγάλο μέρος ενέργειας μέσα σε λίγα λεπτά, ώστε με σύντομο χρονικό διάστημα στην πρίζα να μπορούν να συνεχίσουν ένα μεγάλο ταξίδι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τόσο με τα σήματα της Renault, όσο και με εκείνα της Dacia που σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο, ονόματι Spring.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!