Το νέο Audi RS3 δείχνει τα δόντια του στο Νίρμπουργκρινγκ (vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Audi RS3 δείχνει τα δόντια του στο Νίρμπουργκρινγκ (vid) 
Με περισσότερα από 400 άλογα, το κορυφαίο Audi A3 θέλει να κατακτήσει την κορυφή στα (πάρα πολύ) γρήγορα μικρομεσαία και για να το πετύχει, δοκιμάζεται στη γερμανική πίστα.

Το Audi A3 μόλις παρουσιάστηκε στη νέα του γενιά και αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε και τις εκδόσεις επιδόσεων, αρχικά το S3 και στη συνέχεια, το RS3. Το τελευταίο, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία στο πλαίσιο των δοκιμών του, προκειμένου να εξελιχθεί και να φτάσει στο τελικό του στάδιο. Η Audi λοιπόν, κατάφερε να μπει στην πίστα, η οποία είναι κλειστή λόγω κορονοϊού για το κοινό και ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει ένα κορυφαίο δημιούργημα.

Πάνω από 420 άλογα...

Το RS3 θα διατηρήσει και στη νέα του γενιά τον τούρμπο πεντακύλινδρο κινητήρα TFSI των 2.5 λίτρων, ωστόσο αυτή τη φορά θα αποδίδει αισθητά περισσότερο από τους 400 ίππους της προηγούμενης γενιάς. Υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται στη σφαίρα των 430 ίππων, για να πετάξει το γάντι στην Mercedes-AMG A45 S των 421 ίππων. Παραδοσιακά, η Mercedes με την Audi έχουν την άτυπη «κόντρα» του ισχυρότερου μικρομεσαίου και έχουμε φτάσει πλέον να βλέπουμε ένα... A3 με απόδοση που κάποτε είχαν μόνο οι Ferrari και οι Lamborghini!

Με το πλάι... όσο πάει!

Το νέο Audi RS3 θα ενσωματώνει φυσικά την τετρακίνηση Quattro και λέγεται, ότι θα υπάρχει ακόμη και drift mode για τους πιο... ενθουσιώδεις οδηγούς, που αρέσκονται στις πλαγιολισθήσεις. Κρίνοντας πάντως από το νέο Audi A3 στις απλές εκδοχές του, που έχει μια τόσο σπορ και «αθλητική» εμφάνιση, εικάζουμε ότι το RS3 θα είναι ένας πραγματικός... bodybuilder, ξεφεύγοντας από το διακριτικό παρουσιαστικό των μέχρι σήμερα γενεών του. Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τις πεντάθυρες, χάτσμπακ εκδόσεις, όσο και για τις τετράθυρες σεντάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!