H Porsche πρόσφερε 550.000 δολάρια για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Πέτρος Σηφαλάκης
H Porsche πρόσφερε 550.000 δολάρια για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ
Η τελευταία Porsche 911 991 κατάφερε να «πιάσει» 550.000 δολάρια στη δημοπρασία της και η γερμανική μάρκα έδωσε όλα τα χρήματα για καλό σκοπό.

Πριν από μερικές ημέρες διαβάζαμε ότι η Porsche θα έβγαζε στο σφυρί την τελευταία 911 γενιάς 991 και όλα τα έσοδα, θα πήγαιναν για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Έτσι κι έγινε λοιπόν! Το γερμανικό σπορ μοντέλο, στην εντυπωσιακή, Speedster έκδοσή του, κατάφερε να πείσει τον αγοραστή της να εκταμιεύσει 550.000 δολάρια. Η δημοπρασία έγινε διαδικτυακά από τον οίκο RM Sotheby's στις 22 Απριλίου και ήταν διαθέσιμη μόνο για κατοίκους των ΗΠΑ, με τη σελίδα της δημοπρασίας να έχει πάνω από 48.500 μοναδικές προβολές, αρκετά πάνω από το μέσο όρο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Όπως προείπαμε, η τελευταία 911 991 ήταν στην έκδοση Speedster, η οποία παρήχθη σε μόλις 1.948 κομμάτια. Η συγκεκριμένη είχε διάφορα έξτρα, όπως το προαιρετικό πακέτο Heritage Design Pack που προσθέτει ρετρό στοιχεία από τις δεκαετίες του '50 και του '60, ενώ ήταν σε ασημί χρώμα, με μαύρες δαγκάνες γρένων και λευκά σήμτα Porsche. Το σήμα Speedster ήταν σε χρυσό χρωματισμό και το εσωτερικό, σε ένα πολύ ιδιαίτερο, πανέμορφο χρώμα «του κονιάκ» όπως το περιγράφει η μάρκα.

Στο πίσω μέρος της υπάρχει ένας επίπεδος εξακύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4.0 λίτρων που αποδίδει 510 ίππους και 470 Nm ροπής, ο οποίος συνδέεται με τον πίσω άξονα μέσω ενός παραδοσιακού χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων. Χρειάζεται μόλις 4 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και μπορεί να φτάσει έως τα 310 χλμ./ώρα! Ο νέος ιδιοκτήτης, μαζί με την 911, πήρε και δύο προσκλήσεις για τα κεντρικά γραφεία σχεδιασμού της Porsche στη Γερμανία, για όταν τελειώσει η καραντίνα φυσικά, ενώ το αυτοκίνητο θα το παραλάβει σε μια ειδική τελετή, η οποία θα γίνει από τον ίδιο τον CEO της Porsche στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!