To πρώτο ηλεκτρικό Subaru θα είναι συνεργασία με την Toyota

Πέτρος Σηφαλάκης
To πρώτο ηλεκτρικό Subaru θα είναι συνεργασία με την Toyota
Η Subaru στα... παλιά τα χρόνια δεν ήταν γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες, πλέον όμως ακολουθεί το... ρεύμα της εποχής και ετοιμάζει ηλεκτροκίνητο μοντέλο!

πρότζεκτ που δουλεύουν οι δύο ιαπωνικές μάρκες είναι ένα ηλεκτροκίνητο SUV που θα κυκλοφορήσει με τα σήματα και των δύο, ενώ στην περίπτωση της μάρκας με σήμα τις πλειάδες, το όνομά του ενδέχεται να είναι Evoltis. Τον Ιανουάριο, μας έδειξαν και ένα concept μοντέλο που προφανώς, μας προετοιμάζει για το επερχόμενο ηλεκτρικό, το οποίο είχε πολύ φουτουριστική σχεδίαση βγαλμένη από το μέλλον.

Προφανώς στην έκδοση παραγωγής του θα «προσγειωθεί» αρκετά. Αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί στην τελική του μορφή στα επόμενα χρόνια, ωστόσο δεν υπάρχει σαφές πλάνο για την ώρα. Το μοναδικό στοιχείο που δίνει η Subaru είναι ότι θα το δούμε πριν από το 2025. Οπότε ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για την αυτονομία που μπορεί να έχει ή τις τεχνολογίες που θα ενσωματώνει, αφού οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες για αυτοκίνητα αναπτύσσονται ραγδαία και στα επόμενα χρόνια, σίγουρα θα έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από ότι σήμερα.

Στροφή 180 μοιρών

Η εξέλιξη αυτή, αν και δείχνει ότι η Subaru κοιτάζει μπροστά και προσαρμόζεται στο σήμερα, δεν ακούγεται τόσο ευχάριστη για τους παραδοσιακούς φίλους της μάρκας, οι οποίοι είναι πολλοί. Στο μυαλό μας όταν ακούμε το όνομα Subaru, έχουμε ακόμη τα Impreza WRX STi με τους boxer κινητήρες των 2.0 και 2.5 λίτρων και την αγωνιστική φιλοσοφία, που ξεπήδησε κατευθείαν από τους αγώνες WRC. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες, που έπαιρναν θέση κάτω από το καπό ακόμη και του Forester, σε πιο light φυσικά μορφή, φημίζονταν για πολλά (όπως ο μοναδικός ήχος) αλλά όχι για την οικονομία τους.

Κατανάλωση καυσίμου και ρύποι ήταν σε υψηλό επίπεδο, όπως και η απόλαυση που πρόσφεραν στον οδηγό! Πλέον η Subaru έχει αλλάξει ρότα. Στην γκάμα της υπάρχουν μόνο ατμοσφαιρικοί κινητήρες (σε boxer διάταξη πάντα) και κιβώτια CVT που δεν ευνοούν τη γρήγορη οδήγηση, ενώ εστιάζουν πολύ στην ασφάλεια! Η δουλειά που κάνουν οι μηχανικοί της μάρκας είναι εξαιρετική αφού τα μοντέλα τους είναι τα πλέον ασφαλή ανά κατηγορία και έχουν συνηθίσει στις πρωτιές από ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως ο Euro NCAP και άλλοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουν να προσφέρουν τα WRX STi στην γκάμα τους αλλά και μερικές ακόμη σπορ προτάσεις, όπως είναι το BRZ το οποίο αναμένεται σύντομα να αντικατασταθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!