Κορονοϊός: Ασπίδες προσώπου θα κατασκευάσει η Nissan

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ασπίδες προσώπου θα κατασκευάσει η Nissan
Η ιαπωνική φίρμα δίνει τη δική της βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς πρόκειται να κατασκευάσει μεγάλο αριθμό ασπιδών προσώπου για τους εργαζόμενους στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης.
Η Nissan έχει πάρει πολύ σοβαρά την ιδέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού και συμβάλλει με κάθε της δύναμη. Αυτή τη φορά, αποφάσισε να ενισχύσει το σύστημα υγείας με ασπίδες προσώπου! Ο σχεδιασμός της παραγωγής προβλέπει 2.500 ασπίδες τον μήνα, με την εταιρεία να μελετά επιπλέον τρόπους για να υποστηρίξει την καταπολέμηση του COVID-19.
Η Nissan θα αρχίσει να κατασκευάζει προστατευτικές ασπίδες προσώπου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ιαπωνία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19.
Η τρέχουσα παραγωγή υπολογίζεται σε 2.500 ασπίδες το μήνα. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, στο Nissan Technical Center, στο Nissan Research Center και στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Yokohama.
Επιπλέον, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ιαπωνικής κυβέρνησης, η Nissan μελετά τρόπους για να υποστηρίξει εταιρείες που κατασκευάζουν αναπνευστήρες και μηχανήματα καρδιοπνευμονικής υποστήριξης. Η Nissan σχεδιάζει να βοηθήσει αυτούς τους κατασκευαστές προτείνοντας βελτιώσεις στις διαδικασίες παραγωγής, παρέχοντας χώρο εργασίας ή εργατικό δυναμικό για να βοηθήσει τις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή και να προμηθευτούν υλικά που βρίσκονται σε έλλειψη.
Η Nissan έχει ήδη ξεκινήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της Υφηλίου. Πρόσφατα στις ΗΠΑ, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή προστατευτικών ασπίδων προσώπου για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Michigan, το Mississippi και το Tennessee.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια ομάδα εθελοντών από το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland υποστηρίζει τη διανομή προστατευτικών ασπίδων προσώπου. Περισσότερες από 77.000 ασπίδες θα φύγουν από το εργοστάσιο μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και από την επόμενη εβδομάδα, έως 100.000 ασπίδες θα διανέμονται εβδομαδιαίως. Η Nissan προσέφερε επιπλέον κεφάλαια για ένα εργαλείο χύτευσης που αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των παραγόμενων ασπίδων.
Στην Ισπανία, η Nissan ξεκινά την παραγωγή ιατρικών αναπνευστικών συστημάτων σε συνεργασία με το Hospital de Sant Pau, την τεχνική εταιρεία QEV Technologies και το τεχνολογικό κέντρο Eurecat. Η κατασκευή των αναπνευστικών συστημάτων θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.
Ο όμιλος Nissan θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υποστήριξη μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω της μηχανικής και της παραγωγής οχημάτων, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα περιουσιακά του στοιχεία και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές, σε κάθε χώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!