Η απάντηση της Volvo στην Porsche Taycan (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η απάντηση της Volvo στην Porsche Taycan (pics)
Η Polestar, η εταιρεία που «γεννήθηκε» μέσα από τη Volvo, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο που θα έρθει αντιμέτωπο με κορυφαία αυτοκίνητα, όπως η Porsche Taycan.

Αυτή τη στιγμή η Polestar έχει δύο αυτοκίνητα στην γκάμα της, με το όνομα 1 και 2. Η σουηδική φίρμα ξεκίνησε ως βελτιωτικός οίκος για τα μοντέλα της Volvo και στη συνέχεια έγινε μια νέα μάρκα στον ίδιο όμιλο, που προσφέρει αυτοκίνητα με προηγμένη τεχνολογία και βέβαια, επιδόσεις. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι το Precept Concept, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που μας προετοιμάζει για ένα μοντέλο παραγωγής.

Όταν βγει στην αγορά θα τοποθετηθεί απέναντι σε κορυφαίες προτάσεις, όπως το Tesla Model S και την Porsche Taycan, καθώς θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο σεντάν με τόνους συστημάτων και τεχνολογίας. Για την ώρα οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλή σχεδιαστική γλώσσα και τα σύγχρονα συστήματα. Σε συνεργασία με τη Google, έχει ένα σύστημα πολυμέσων με τεχνολογία Android που χρησιμοποιεί μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 15 ιντσών.

Μπροστά από τα μάτια του οδηγού υπάρχει μια ακόμη οθόνη με 12,5 ίντσες διάμετρο. Η Polestar τονίζει ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά σε ποσοστό 80%. Επίσης, έχει γίνει δουλειά στον τρόπο κατασκευής για να εξοικονομεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος. Κατά τα λοιπά έχει σχεδίαση από το μέλλον, τέσσερις θέσεις στο εσωτερικό για να κάθονται άνετα οι επιβάτες και μεγάλο πορτμπαγκάζ. Από την άλλη, δεν γνωρίζουμε ακόμη την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με την κατηγορία που θα τοποθετηθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!