Eνα Kia «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020» (pics & vid)

Gazzetta team
Eνα Kia «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020» (pics & vid)
Σάρωσε η Kia στον θεσμό του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» όπου κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο με το SUV Telluride, ενώ το ηλεκτρικό Kia Soul EV αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης»!

Εκτός από το γνωστό μας ευρωπαϊκό θεσμό του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” (COTY), εδώ και 16 χρόνια έχει δημιουργηθεί και διεθνής επιτροπή ειδικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου για την ανάδειξη του “Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς” (WCOTY).

Οι 86 εκλέκτορες του θεσμού, οι οποίοι εκπροσωπούν 24 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανέδειξαν για το 2020 το Kia Telluride ως “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” και το Kia Soul EV ως “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης”, αναδεικνύοντας την κορεατική μάρκα σε μεγάλο νικητή του έτους που διανύουμε.

To ηλεκτρικό Kia Soul EV.

Το μεγάλο SUV της Kia, το οποίο δεν εισάγεται στη χώρα μας, ξεκίνησε να διατίθεται στις ΗΠΑ το 2019 και έχει μήκος 5 μέτρα, 5 ή 7 θέσεις, δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ ο κινητήρας του είναι ένα σύνολο V6 βενζίνης με χωρητικότητα 3,8 λίτρων και ισχύ 290 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Είναι περισσότερο από προφανές λοιπόν ότι τον τίτλο στο μοντέλο της Kia εξασφάλισε η πολυπληθής ομάδα των Αμερικανών εκλεκτόρων του θεσμού και όχι ο δικός μας εκπρόσωπος, ο Μιχάλης Γεωργιάδης.

Τα υπόλοιπα βραβεία

To νέο Mazda 3.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην τριάδα των επικρατέστερων για τον τίτλο αυτοκινήτων, εκτός του Kia Telluride βρέθηκαν και δύο Mazda, τα CX-30 και 3. Το τελευταίο μάλιστα κέρδισε και το βραβείο σχεδίασης του θεσμού για το 2020.

H Porsche Taycan.

Οι επιμέρους διακρίσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς αφορούν επίσης το Αυτοκίνητο Πολυτελείας της Χρονιάς και το Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς, τις οποίες απέσπασε ένα αυτοκίνητο, η ηλεκτρική Porsche Taycan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!