Πώς θα ήταν σήμερα το Volkswagen Scirocco; (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πώς θα ήταν σήμερα το Volkswagen Scirocco; (pics)
Το προσιτό και όμορφο κουπέ της Volkswagen δεν διατίθεται σήμερα, όμως πώς θα ήταν η εικόνα του, αν η γερμανική μάρκα αποφάσιζε να το επαναφέρει στο προσκήνιο;

Η Volkswagen έχει αποσύρει εδώ και περίπου τρία χρόνια το Scirocco από την γκάμα της. Το μοντέλο ξεκίνησε με τις «βάσεις» του στο Golf πέμπτης γενιάς και στάθηκε επάξια ακόμη και όταν ήρθε το «εξάρι», ακόμη και το πιο σύγχρονο Golf 7 που αποσύρθηκε πριν μερικούς μήνες. Πλέον, με τη μάρκα να έχει φτάσει στο Golf όγδοης γενιάς, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής σκέφτεται το πως θα μπορούσε να ήταν σήμερα το Scirocco.

Για τη μάσκα πήρε πάρα πολλά στοιχεία από το τελευταίο και ειδικότερα, από την έκδοση GTI, από το οποίο προέρχονται και οι ζάντες. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ελάχιστες σε σχέση με το τελευταίο Scirocco GTS που έκανε καριέρα λίγο πριν «κοπεί» το μοντέλο. Σίγουρα αν η Volkswagen αποφάσιζε να βγάλει ξανά ένα Scirocco θα του έδινε έναν πιο ιδιαίτερο και «δικό του» χαρακτήρα και δεν θα το μεταμόρφωνε σε ένα κουπέ, τρίθυρο Golf. Ωστόσο, παίρνουμε μια ιδέα για τη γενικότερη σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθούσε, με βάση τις πιο πρόσφατες τάσεις της μάρκας.

Ένα «προσιτό όνειρο»

Το 2007, όταν η Volkswagen μας έδειξε το σύγχρονο Scirocco, πάρα πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι είχαν όνειρο να αποκτήσουν ένα. Η προσιτή τιμή του το έκανε ένα «ρεαλιστικό στόχο» και πάρα πολλοί το ήθελαν, πριν από περίπου δέκα χρόνια. Η φιλοσοφία ενός όμορφου κουπέ με σπορ χαρακτηριστικά που βασιζόταν στο Golf πέμπτης γενιάς του έδινε κάτι διαφορετικό και γρήγορα κυκλοφόρησε πολύ, ειδικά στη χώρα μας, αφού προσφερόταν και με κινητήρες τούρμπο TSI των 1.4 λίτρων που ήταν φορολογικό «πασπαρτού» με χαμηλά τέλη, εκτός των πιο ισχυρών προτάσεων με τους κινητήρες 2.0 λίτρων.

Ο 1.400άρης είχε 122 ίππους απόδοση στην έκδοση με το μονό τούρμπο και 160 ίππους στην ισχυρότερη, Twincharger εκδοχή, που ο TSI εκτός από τούρμπο είχε και κομπρέσορα. Ακόμη και σήμερα το Scirocco έχει τη δική του χάρη και το γεγονός ότι πλέον δεν προσφέρεται ως καινούργιο, δίνει αξία στα μεταχειρισμένα που ακόμη «κρατάνε» τιμή και ελάχιστα προσφέρονται πραγματικά φθηνά. Αν βρείτε ένα Scirocco με πολύ λίγα χρήματα, μάλλον... κάτι παίζει αφού οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να πάρουν ένα ικανό ποσό για να τα αποχωριστούν. Παρακάτω θυμόμαστε πως ήταν η εικόνα του γερμανικού κουπέ στην τελευταία έκδοση GTS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!