Η Porsche βγάζει στο σφυρί μια συλλεκτική 911 για τον κορονοϊό (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Porsche βγάζει στο σφυρί μια συλλεκτική 911 για τον κορονοϊό (pics)
Η τελευταία μονάδα της προηγούμενης 911, γενιάς 991.2, θα δημοπρατηθεί από την Porsche και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Porsche τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχτηκε σκληρή κριτική, όταν ζήτησε από τους εργαζόμενούς της να προσφέρουν μέρος από το μπόνους που πήραν σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, ώστε να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Τώρα, η μάρκα λέει ότι η τελευταία 911 γενιάς 991.2 θα βγει στο σφυρί και όλα τα χρήματα που θα καταφέρει να «πιάσει», θα πάνε για καλό σκοπό, αφού θα προσφερθούν υπέρ του κορονοϊού.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο RM Sotheby's και το αυτοκίνητο είναι μια 911 Speedster με το ειδικό χρώμα GT Silver Metallic στο αμάξωμά της και το προαιρετικό πακέτο Heritage Design Pack. Έχει μόλις 32 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, οπότε είναι πρακτικά καινούργια και εφοδιάζεται με έναν επίπεδο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4.0 λίτρων που παράγει 509 ίππους και 469 Nm ροπής.

Συνδέεται με τους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων των έξι σχέσεων και ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 309 χλμ./ώρα. Όποιος κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά και τελικά, πάρει αυτή την ειδική 911, θα έχει μια πρόσκληση για μια μοναδική ξενάγηση στα κεντρικά εξέλιξης της Porsche και θα μπει στην πίστα με τις κορυφαίες 911. Θα πάρει επίσης όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι η τελευταία 911 991, τα οποία θα της εξασφαλίσουν έναν συλλεκτικό χαρακτήρα και θα έχει δώρο ένα ρολόι Porsche Design.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!