Νέο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται από την Kia

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται από την Kia
Η Kia ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δούμε στην γκάμα της ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα πατά στη νέα πλατφόρμα που εξέλιξαν από κοινού με τη Hyundai.

Από το 2021, ένα νέο Kia θα κάνει την εμφάνισή του, το οποίο θα είναι ηλεκτροκίνητο. Για την ώρα γνωρίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα πατά πάνω σε μια νέα πλατφόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να στηρίζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το πάτωμα θα ονομάζεται E-GMP και έχει εξελιχθεί από την Kia και τη Hyundai για τα μελλοντικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες το νέο μοντέλο θα έχει σύστημα γρήγορης φόρτισης που θα του επιτρέπει να γεμίζει τις μπαταρίες από το 20% έως το 80% τους μέσα σε 20 λεπτά.

Για την επίτευξη αυτού του χρόνου προϋποθέτει ότι θα υπάρχει και ο προαιρετικός φορτιστής των 350 kW, όμως πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη επίδοση που του χαρίζει πολλούς πόντους ευχρηστίας! Αν όντως είναι έτσι και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, όπως λέγεται, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σε ταξίδια.

Με στοιχεία από το πρωτότυπο Imagine

Το νέο μοντέλο θα ακροβατεί ανάμεσα στη σεντάν και την crossover κατηγορία όντας κάτι... ενδιάμεσο. Ο χαρακτήρας και η τεχνολογία του μοντέλου απαιτεί έναν πολύ σύγχρονο σχεδιασμό, σαν να βγήκε από το μέλλον δηλαδή, ενώ το ίδιο περιμένουμε και στο εσωτερικό όπου σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με ένα φουτουριστικό περιβάλλον, με οθόνες και έξυπνα σχεδιαστικά τρικ.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε περισσότερες υποθέσεις! Επίσης, δεν γνωρίζουμε με τους κινητήρες του αυτοκινήτου τι θα συμβαίνει και τι απόδοση θα έχουν. Πάντως, τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό λένε ότι θα δούμε διάφορες εκδοχές τόσο σε ισχύ, όσο και σε χωρητικότητα μπαταριών, που θα μεταβάλλουν σημαντικά και την αυτονομία του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!