ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
H Renault ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό μικρό SUV

H Renault ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό μικρό SUV

H Renault ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό μικρό SUV

Μετάβαση σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και μάλιστα, με ηλεκτροκίνητη πρόταση ετοιμάζεται να κάνει η Renault, ενώ η παρουσίασή του ορίζεται μέσα στο 2020.   

Η Renault στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης φέτος, θα έφερνε το νέο Morphoz Concept (φωτό), ένα αυτοκίνητο που πατά πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-EV του ομίλου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως λέει και το όνομά της. Το Morphoz Concept παρουσιάστηκε ηλεκτρονικά, αφού η έκθεση της Γενεύης τελικά δεν έγινε, λόγω κορονοϊού. Νέα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι η Renault ήδη είχε αναλάβει δράση για να παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα πατά πάνω στη CMF-EV. 

Πρόκειται για ένα νέο μικρό SUV, το οποίο είναι γνωστό εσωτερικά της εταιρείας ως BCB και θα τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από το Captur σαν μέγεθος αμαξώματος. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε ποικιλία ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας, με τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό να αναφέρουν ότι στην κορυφαία έκδοση, θα μπορεί να ταξιδέψει για έως και 500-600 χιλιόμετρα με μια φόρτιση! Για το τελευταίο κρατάμε μικρό καλάθι γιατί, λένε, ότι το νέο Renault θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. 

Με την υπάρχουσα τεχνολογία είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτύχεις κάτι τέτοιο σε αυτή την κατηγορία για λόγους βάρους και κόστους, κατά κύριο λόγο. Οπότε ή η Renault θα κάνει την επανάσταση της δεκαετίας στην αυτοκίνηση ή η αυτονομία θα είναι το πολύ κοντά στα 400 χιλιόμετρα. Αργότερα, περιμένουμε να πάρει σειρά και ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο SUV της μεγαλύτερης κατηγορίας, που θα έχει διαστάσεις κοντά στο Kadjar. Σήμερα, στη Renault αναφέρονται σε αυτό με τον κωδικό HCC.