Η Mazda βάζει τα γιορτινά της για τα γενέθλια των 100 χρόνων (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Mazda βάζει τα γιορτινά της για τα γενέθλια των 100 χρόνων (pics & vid)
Η συμπλήρωση ενός αιώνα «ζωής» είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην αυτοκινητοβιομηχανία και η Mazda γιορτάζει τα γενέθλιά της με ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

Μια νέα έκδοση ονόματη 100th Anniversary παίρνει θέση στην γκάμα της Mazda, για όλα της τα μοντέλα. Η συγκεκριμένη είναι κάτι παραπάνω από μια απλή έκδοση περιορισμένης παραγωγής αφού αποδίδει φόρο τιμής στα 100 χρόνια «ζωής» της εταιρείας, εξ ου και το όνομά της! Η φιλοσοφία της 100th Anniversary δεν είναι κάτι παραπάνω από μια διακριτικά πολυτελής εκδοχή με μικρές λεπτομέρειες που την κάνουν διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος είναι ένα πανέμορφο λευκό που δένει με τη βυσσινί οροφή, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι και το δερμάτινο σαλόνι, μαζί με τα νέα πατάκια. Τα σήματα με το όνομα της έκδοσης, το κέλυφος του κλειδιού και το κέντημα στο προσκέφαλο των καθισμάτων προσφέρουν μερικούς ακόμη πόντους μοναδικότητας.

Η νέα έκδοση είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που τελικά ακυρώθηκε, λόγω κορονοϊού. Τα Mazda που θα διατεθούν ως 100th Anniversary είναι τα Mazda2, Mazda3, CX-3, CX-30, CX-5, CX-8, Mazda6, MX-5 και MX-5 RF. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γενικότερο στυλ της έκδοσης πηγάζει από το R360 που υπάρχει και στις φωτογραφίες, το οποίο ήταν το πρώτο Mazda κανονικής παραγωγής, πίσω στο 1960.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!