Στην καραντίνα και το αυτοκίνητό σου; Όλα όσα πρέπει να προσέξεις – και ένα δώρο για την ασφάλειά του!

Gazzetta team
Στην καραντίνα και το αυτοκίνητό σου; Όλα όσα πρέπει να προσέξεις – και ένα δώρο για την ασφάλειά του!
Από το ΚΤΕΟ και την μπαταρία μέχρι το παρκάρισμα και το πλύσιμο.

Το αυτοκίνητό σου δεν είναι σχεδιασμένο για να κάθεται. Φυσικά, αυτός που το έφτιαξε δεν είχε προγραμματίσει ότι μία πανδημία θα έβαζε σε καραντίνα πάνω από 3 δισ. ανθρώπους στον κόσμο. Οπότε ειδικά τώρα που θα κυκλοφορεί πολύ λιγότερο ή και καθόλου, πρέπει να το φροντίσεις λίγο παραπάνω. Έτσι θα είναι γερό και έτοιμο για την επιστροφή σε αυτά που ξέρατε: βόλτες, κίνηση, φασαρία και τέτοια.

Έχεις βρει κατάλληλη θέση να το παρκάρεις;

Το καλύτερο μέρος, φυσικά, είναι το γκαράζ. Αν έχεις την τύχη να έχεις γκαράζ, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην έχει πολλή υγρασία, γιατί έτσι μπορεί να προκληθεί διάβρωση στο αμάξωμα.

Αν το παρκάρεις σε ανοιχτούς χώρους, προσπάθησε να βρεις μία θέση κοντά στο σπίτι σου, για να μπορείς να το τσεκάρεις τακτικά. Μπορείς πάντα να το προφυλάξεις με κουκούλα για να είσαι ήσυχος/η. Α, και, φρόντισε να μην έχεις αφήσει μέσα αντικείμενα αξίας!

Αν αφήσεις την μπαταρία, θα σε αφήσει!

Πρέπει πού και πού να βάζεις λίγο μπροστά τη μηχανή, έστω για 5 λεπτά, για να κυκλοφορήσουν τα υγρά μέσα στον κινητήρα και να λειτουργεί η μπαταρία. Ακόμη καλύτερα, κάνε μία βόλτα το τετράγωνο για να δεις ότι όλα είναι οκ!

Αν πρόκειται να μείνει σε ακινησία για μήνες, καλύτερα να αφαιρέσεις εντελώς την μπαταρία – οδηγίες θα βρεις στο manual του αυτοκινήτου - για να αποφύγεις φθορές σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή υγρών.

Ώρα για πλύσιμο;

Να ένας τρόπος να σκοτώσεις τον ελεύθερό σου χρόνο – αν έχεις. Μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου. Κάνε μια γενική καθαριότητα μέσα και έξω και καθάρισε τυχόν λεκέδες έτσι ώστε να αποφεύγεις δυσοσμίες και ανά διαστήματα άνοιξε τα παράθυρα για να αερίζεται!

Ευκαιρία επίσης για έξτρα φροντίδα! Ενυδάτωσε τις τσιμούχες και τα λάστιχα για να αποφύγεις την ξηρασία και τους τριγμούς που προκαλεί πολλές φορές. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες αλοιφές και ενυδατικά προϊόντα για την πρόληψη της. Καλό είναι επίσης τα λάστιχα να είναι φουσκωμένα στο μέγιστο για να συντηρούνται καλύτερα.

Έχεις το ελεύθερο να υπερβείς την ημερομηνία λήξης του ΚΤΕΟ σου.

Ναι, για πρώτη φορά σου ζητάμε να υπερβείς την ημερομηνία λήξης του ΚΤΕΟ σου, για λίγο! Αν ήρθε η ώρα για τον επόμενο έλεγχο, παίρνεις παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και με την ανανέωση ή την έκδοση της άδειας οδήγησής σου. Αναγκαστικά θα περιμένεις μέχρι να αρχίσουν ξανά οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Και με την ασφάλειά σου; Τι γίνεται;

Όπως τα ξέρεις! Ακόμη και ακινητοποιημένο, όσο έχει πινακίδες, το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι ασφαλισμένο, τουλάχιστον για Αστική Ευθύνη απέναντι σε τρίτους. Σίγουρα όμως έχεις τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι; Και ειδικά για αυτές τις συνθήκες; Τσέκαρέ το και διάλεξε τις καλύψεις που θες εσύ για αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο. Μερική Κλοπή; Θραύση Κρυστάλλων; Φυσικά Φαινόμενα;

Στην Hellas Direct διαλέγεις τις καλύψεις που θες, με 1 μήνα δώρο!

Ακριβώς επειδή θα χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου λιγότερο και επειδή οι πιθανότητες να συμβεί κάτι είναι σίγουρα περιορισμένες, η Hellas Direct σου κάνει δώρο 1 μήνα στην ασφάλεια αυτοκινήτου, με την αποκλειστική προσφορά MENOUMESPITI που ισχύει μέχρι και τις 24 Απριλίου.

Και το καλύτερο; Η Hellas Direct πάντα ήταν online: όλα - η προσφορά σου, η αγορά σου, η αποζημίωσή σου - γίνονται με 1 κλικ, από την ησυχία και ηρεμία του σπιτιού σου. Και έχει πάντα μία ομάδα που δουλεύει 24/7 και μπορεί να σε βοηθήσει με ό,τι χρειαστείς. Ψάχνεις για συνεργείο που να δουλεύει στη γειτονιά σου; Κάνει έναν παράξενο θόρυβο το αυτοκίνητό σου; Έμεινες στη μέση του πουθενά σε μία άδεια πόλη; Η Hellas Direct δεν κλείνει ποτέ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!