ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Άκυρο» για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού

«Άκυρο» για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού

«Άκυρο» για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού

Ακόμη μια έκθεση αυτοκινήτου «έπεσε θύμα» του κορονοϊού και δεν θα διοργανωθεί φέτος, αν και οι ημερομηνίες που ήταν προγραμματισμένη, τοποθετούνται κοντά στο τέλος του χρόνου.   

Η έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού είναι από τις τελευταίες «σημαντικές» της χρονιάς, αφού διοργανώνεται τον μήνα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Φέτος, το πλάνο ήταν να ανοίξουν 1-11 Οκτώβρη, τοποθετώντας τις δημοσιογραφικές ημέρες στις 29 και 30 Σεπτέμβρη, όμως οι διοργανωτές έκριναν ότι δεν θέλουν να πάρουν κανένα ρίσκο και αποφάσισαν να μην κάνουν φέτος την έκθεση, παρά το γεγονός ότι απέχουμε ακόμη πολλούς μήνες από αυτή. Οι εκθέσεις αυτοκινήτων πλήχθηκαν σημαντικά από τον κορονοϊό και εκτός αυτής του Παρισιού, «χτύπησε» και τη Γενεύη και το Ντιτρόιτ. 

Εννοείται ότι πάρα πολλά αυτοκινητιστικά γεγονότα έχουν αναβληθεί ή και ακυρωθεί, όπως το Pikes Peak, το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και αρκετά ακόμη, μαζί με τη Formula 1, το MotoGP και το WRC. Στη Γαλλία ο κορονοϊός έχει «σαρώσει» και για αυτό οι διοργανωτές της έκθεσης ήταν πολύ επιφυλακτικοί. Έχουν ήδη πάνω από 45.000 κρούσματα και χιλιάδες θανάτους. Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι λαμβάνουν χώρα και ακόμη δύο, μικρότερες εκθέσεις, που προβάλλουν τη βιώσιμη κινητικότητα και σχέδια για μια έξυπνη, συνδεδεμένη πόλη, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ακυρωθεί.