Ineos Grenadier: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Γιώργος Βαρίνος
Ineos Grenadier: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Πρόκειται για ένα project που σκοπό έχει να παρουσιάσει ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο, απόλυτο ανταγωνιστή όμως του Land Rover Defender, με βασικό χρηματοδότη και εμπνευστή τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Η ΙΝΕΟS είναι μια νέα βρετανική εταιρεία που σχεδίασε και κατασκευάζει μυστικά, ένα σοβαρά χρηστικό SUV που ονομάζεται Grenadier, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι το νέο «Land Rover Defender». Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του οχήματος θα είναι το ζητούμενο και η συμμετοχή της αυστριακής εταιρείας Magna Steyr που συμμετέχει στο project Grenadier εξασφαλίζει σε ένα βαθμό την επιτυχία.



Η INEOS, με επικεφαλής ως CEO τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, θέλει να πουλήσει 25.000 έως 30.000 Grenadier SUV ετησίως, με σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο στην Ουαλία, στο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η τοπική κυβέρνηση πέτυχε την εγκατάσταση της DBX της Aston Martin αλλά και το νέο εργοστάσιο TVR του Les Edgar. Ωστόσο, το σασί και το αμάξωμα του Grenadier θα κατασκευαστούν σε άλλο εργαστάσιο της INEOS στην Πορτογαλία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στo όλο project μετά από το Brexit.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η παρουσίαση του Grenadier θα γίνει το 2021 και αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι η INEOS έχει ήδη εξασφαλίσει μια συμφωνία προμήθειας κινητήρων με τη BMW τόσο για τα βενζινοκίνητα όσο και για τους εξακύλινδρους σε σειρά ντίζελ κινητήρες. Η εξέλιξη του πλαισίου και της ανάρτησης είναι φυσικά έργο της αυστριακής Magna Powertrain.

Στο νέο νέο εργοστάσιο στην Ουαλία, θα γίνεται η τελική συναρμολόγηση, ώστε το Grenadier να είναι Made in England.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!