Υπόδειγμα ασφαλείας το νέο Volkswagen Golf (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Υπόδειγμα ασφαλείας το νέο Volkswagen Golf (vid)
To νέο Volkswagen Golf είναι πιο ψηφιακό, εξελιγμένο και ασφαλές από ποτέ, με αποτέλεσμα να αποσπάσει ένα πολύτιμο βραβείο από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Το Local Hazard Warning είναι ένα σύστημα που το Volkswagen Golf επικοινωνεί με άλλα «συνδεδεμένα» αυτοκίνητα και προειδοποιεί για επερχόμενους κινδύνους. Αν, για παράδειγμα, έχει γίνει κατολίσθηση βράχων μετά από μια στροφή σε ορεινό δρόμο και υπάρχει κίνδυνος τότε ενημερώνει τα αυτοκίνητα που έρχονται μέσω της τεχνολογίας ITS-G5. Μπορεί να ενημερώσει και για ακινητοποιημένο αυτοκίνητο από βλάβη σε επικίνδυνο σημείο ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε, το οποίο θα έφερνε σε δύσκολη θέση και θα αιφνιδίαζε τον οδηγό.

Στη νέα, όγδοη γενιά του Volkswagen Golf το συγκεκριμένο σύστημα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφαλείας Euro NCAP του έδωσε το βραβείο car-to-x communication system. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να διατίθεται ως στάνταρ, όμως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ των υστέρων, αφού ο ιδιοκτήτης υπογράψει ότι συμφωνεί με τους όρους των προσωπικών δεδομένων GDPR. Προσφέρεται χωρίς κόστος από την εταιρεία και μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, η μάρκα τονίζει ότι το σύστημα δουλεύει σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, στις ταχύτητες δηλαδή όπου συμβαίνουν τα πιο σοβαρά ατυχήματα και που ο χρόνος αντίδρασης, μειώνεται δραματικά. το Local Hazard Warning αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ευρέως από τη Volkswagen στα νέα μοντέλα της, όπως και στη νέα σειρά ηλεκτρικών ID που έρχεται σύντομα. To νέο Volkswagen Golf 8 έχει ήδη περάσει από τα εργαστήρια του Euro NCAP για να ελεχθεί η ασφάλεια που προσφέρει και κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των πέντε αστέρων, όπως βλέπετε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!