Κορονοϊός: O αγώνας του Λε Μαν αναβάλλεται

Πέτρος Σηφαλάκης
Κορονοϊός: O αγώνας του Λε Μαν αναβάλλεται
Με επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές, ο αγώνας αντοχής των 24 ωρών του Λε Μαν δεν θα γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του Ιουνίου, αλλά τον Σεπτέμβρη.

Σχεδόν όλα τα μηχανοκίνητα σπορ άλλαξαν εντελώς τα προγράμματά τους προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να σταματήσει η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Formula 1, MotoGP και πολλές ακόμη διοργανώσεις γύρω από τα motorsports, όπως το Isle of Man TT, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνονται ή ότι αναβάλλονται. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Λε Μαν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας δεν θα λάβει χώρα το Σάββατο, 13 Ιουνίου όπως προβλεπόταν αλλά θα μετατεθεί για αργότερα μέσα στο 2020. Η νέα ημερομηνία είναι στις 19 με 20 Σεπτέμβρη! Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πράγματα με τον κορονοϊό θα είναι πολύ καλύτερα. Οι διοργανωτές επέλεξαν να δώσουν αέρα τριών μηνών στον αγώνα τους γιατί δεν ήθελαν να βρεθούν προ εκπλήξεως λίγες ώρες πριν την εκκίνηση, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη Formula 1 στο Γκραν Πρι Αυστραλίας, πριν πάρουν την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί.

Το MotoGP και η Formula 1 με τα τωρινά τους προγράμματα λένε ότι από Μάιο, θα έχουν ξεκινήσει, όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτά θα τηρηθούν. Όλα εξαρτώνται από την πρόοδο που θα σημειωθεί με την πανδημία. Οι διοργανωτές του Λε Μαν μας είπαν για τις νέες ημερομηνίες του αγώνα, όμως δεν μίλησαν καθόλου για τις ημέρες δοκιμών που είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με το Autosport, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση που θα διευκρινίσει περισσότερα από την Automobile Club de l'Ouest, που έχει υπό την εποπτεία της τον αγώνα του Λε Μαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!