ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Eκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία

Eκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία

Oι κεντρικές εγκαταστάσεις της Lamborghini στη Σάντα Αγκάτα της Βόρειας Ιταλίας.

O κορονοϊός έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στην Ιταλία, οπότε η Lamborghini αποφάσισε να βάλει λουκέτο έως τις 25 Μαρτίου στο εργοστάσιό της στην Σάντα Αγκάτα όπου βρίσκονται και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της γνωστής μάρκας.

Ο κορονοϊός «χτυπά» και τη βιομηχανία supercar, με τη φημισμένη ιταλική μάρκα Lamborghini να «κατεβάζει ρολά» στο εργοστάσιό της αρχικά για δύο εβδομάδες και από εκεί και μετά ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στην γειτονική χώρα.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την προσπάθεια που κάνει όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει το ιστορικό ιταλικό brand, να περιορίσει τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του από την επιδημία του κορονοϊού.

Σημαντικότερη αγορά οι ΗΠΑ

Η Lamborghini θα κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από τον θανατηφόρο ιό, μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία. Όλα τα αυτοκίνητα της μάρκας κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στη Σάντα Αγκάτα, στα προάστια της βόρειας ιταλικής πόλης Μπολόνια.

«Αυτό το μέτρο είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στον λαό μας, στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και με τη σωστή ευελιξία σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας και για να ξαναρχίσουμε τις ενέργειές μας την κατάλληλη στιγμή».

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini είναι η Κίνα, όπου η ζήτηση για οχήματα κατέρρευσε μετά την επιδημία. Πέρυσι, η εταιρία παρέδωσε 770 οχήματα στην Κίνα - συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Η πρώτη σε μέγεθος αγορά της ιταλικής φίρμας είναι οι ΗΠΑ, όπου πέρσι πούλησε 2.374 πολυτελή αυτοκίνητα.