Aston Martin V12 Speedster, μια σπάνια και ιδιαίτερη κούκλα (pics)

Aston Martin V12 Speedster, μια σπάνια και ιδιαίτερη κούκλα (pics)
Στην Aston Martin, έχουν μεγάλη παράδοση στα μοναδικά αυτοκίνητα, όπως η νέα V12 Speedster που δεν έχει οροφή, ούτε καν παρμπρίζ και διαθέτει δύο ξεχωριστές θέσεις για κάθε επιβάτη.

Στον κόσμο των (πολύ) ακριβών αυτοκινήτων, όσο πιο μοναδικό και περίεργο είναι ένα μοντέλο, τόσο περισσότερη ζήτηση έχει. Οι άνθρωποι της Aston Martin έχουν... μάστερ στην εξέλιξη τέτοιων αυτοκινήτων και το πιο πρόσφατο δημιούργημά τους, που να πληρεί αυτά τα κριτήρια, είναι η V12 Speedster. Το νέο μοντέλο είναι ένα ειδικό supercar χωρίς οροφή, ενώ δεν έχει καν παρμπρίζ. Οδηγείται μόνο με κράνος και έχει δύο ανεξάρτητες θέσεις για κάθε επιβάτη, που εκτός της κονσόλας χαμηλά, χωρίζονται και μέσω του πλαισίου.

Ένα μεταλλικό φιλέτο βρίσκεται ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό, δίνοντας ακόμη περισσότερη μοναδικότητα στην εμφάνιση, αλλά προσθέτοντας και ακαμψία στο πλαίσιο. Το αυτοκίνητο είναι προϊόν εξέλιξης του τμήματος Q by Aston Martin και αποτελεί το διάδοχο των DBR1 του 1959, που κέρδισε και το Le Mans της εποχής, αλλά και του CC100 Speedster του 2013. Τα ρετρό στοιχεία δένουν αρμονικά με τις μοντέρνες γραμμές και την τεχνολογία, παντρεύοντας τέλεια δύο κόσμους.

Εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα των 5.2 λίτρων με δύο τούρμπο που αποδίδει 700 ίππους και 753 Nm ροπής, ο οποίος τοποθετείται στα πόδια των εμπρός επιβατών, πίσω από τον εμπρός άξονα. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα. Πάντως, χωρίς παρμπρίζ, η επίτευξη αυτών των ταχυτήτων απευθύνεται σε... τολμηρούς. Η τιμή της ανέρχεται στις 876.500€, προ φόρων και θα κατασκευαστούν μόλις 88 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!