Έτοιμο για τις πίστες το KTM X-Bow GTX (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Έτοιμο για τις πίστες το KTM X-Bow GTX (pics)
Το νέο supercar της KTM ετοιμάζεται να θριαμβεύσει στην κατηγορία αγώνων GT2, με όπλα του τον κινητήρα των 600 ίππων αλλά και το ελάχιστο βάρος του.

Η KTM είναι μια εταιρεία από την Αυστρία που γνωρίζουμε κυρίως από τις μοτοσικλέτες που κατασκευάζει. Ωστόσο, έχουν παρουσιάσει και τετράτροχα δημιουργήματα, με το νεότερο αυτών να είναι το X-Bow GTX. Το νέο μοντέλο της KTM δημιουργήθηκε για να κυριεύσει την κατηγορία αγώνων GT2. Εφοδιάζεται με ένα εξελιγμένο μονοκόκ πλαίσιο, πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας GT και ο αγοραστής του μπορεί να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε αγώνα GT2 επιθυμεί.

Θα είναι διαθέσιμο από το μέσο του 2020 και μετά, οπότε οι εύποροι και «τρελαμένοι» με το αυτοκίνητο, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τρομερά εξελιγμένο πιστάδικο μοντέλο. Να τονίσουμε, ότι κάτω από το καπό του X-Bow GTX, που ζυγίζει λιγότερα από 1.000 κιλά, υπάρχει ο γνωστός πεντακύλινδρος κινητήρας της Audi, που τοποθετείται και σε μοντέλα παραγωγής όπως το RS3, το TTRS ή το RS Q3.

Ο 2.5 TFSI σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδίδει 400 ίππους, όμως οι μηχανικοί της KTM τον βελτίωσαν και πλέον έχει απόδοση 600 ίππων, τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου. Άλλωστε, δεν είναι και δύσκολο να βελτιώσεις τον 2.5 TFSI. Υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους που φορούν αυτόν τον κινητήρα και αποδίδουν πάνω από 600 άλογα, ενώ τον έχουμε δει να ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 PS! Η KTM όταν παρουσίασε το πρώτο X-Bow πριν από 12 χρόνια, είχε θέσει όριο παραγωγής στα 500 αυτοκίνητα. Στη συνέχεια είδαν την επιτυχία του και τη ζήτηση που είχε από το κοινό, οπότε μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να πουλήσουν πάνω από 1.300 μονάδες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!