Σπάνια Alfa Romeo που ανήκε στον Μουσολίνι βρέθηκε στην Αφρική (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Σπάνια Alfa Romeo που ανήκε στον Μουσολίνι βρέθηκε στην Αφρική (pics)
Μια Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport οδεύει προς πλήρη ανακατασκευή, έχοντας μια πολυτάραχη «ζωή» από το 1930 μέχρι και σήμερα, ενώ ο πρώτος της ιδιοκτήτης ήταν ο Μπενίτο Μουσολίνι.

Η ιστορία αυτής της Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου του 1930, όταν την αγόρασε ο Ιταλός δικτάτορας, Μπενίτο Μουσολίνι. Ο Μουσολίνι είχε μεγάλη αγάπη προς τα αυτοκίνητα και έτσι επέλεξε το συγκεκριμένο σπορ μοντέλο, όμως οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που δεν του επέτρεψαν να το χαρεί και να τρέξει μαζί του σε αγώνες. Στα επόμενα χρόνια πέρασε σε διάφορα χέρια και άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες, μέχρι το 1937, όπου την αγόρασε κάποιος ο οποίος στη συνέχεια μετακόμισε στην Ανατολική Αφρική.

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport έχασε πολύ την αξία της και δεν είχε την αναγνώριση ενός σημαντικού μοντέλου. Σήμερα βέβαια, 90 χρόνια μετά το 1930 όπου και παρουσιάστηκε, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τη δεκαετία του 1940 όμως, η 6C 1750 Super Sport δεν ήταν ένα αυτοκίνητο αξίας και έτσι στο συγκεκριμένο, που ανήκε στον Μουσολίνι, φέρθηκαν σαν... σκουπίδι. Προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε ένα αποτυχημένο αγωνιστικό, αφαιρώντας πολλά κομμάτια από το αμάξωμα και αντικαθιστώντας πολλά από τα εργοστασιακά μηχανικά μέρη με άλλα, φθηνότερα, πουλώντας τα γνήσια.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια, πως πέρασαν για το αυτοκίνητο του Μουσολίνι, όμως σίγουρα δεν ήταν και τα καλύτερα. Αφού έκανε... καριέρα ως αγωνιστικό στην Αφρική, παρατήθηκε, μέχρι και σήμερα όπου το ανακάλυψαν και έτρεξαν να το διασώσουν, κυρίως λόγω του πρώτου του ιδιοκτήτη! Έτσι, το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 6C312898, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Thornley Kelham, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στις ανακατασκευές τέτοιων μοντέλων και θεωρείται κορυφαία στο χώρο.

Ο στόχος των ανθρώπων της Thornley Kelham είναι να επαναφέρει την Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport στην κατάσταση που ήταν, όταν την παραλάμβανε ο Ιταλός δικτάτορας. Η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη, καθώς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι πάρα πολλά τα μέρη όπου έχουν αντικατασταθεί και αυτά που έχουν καταστραφεί από το χρόνο και τις κακές συνθήκες φύλαξης. Ένας από τους ιδρυτές της Thornley Kelham, λέει ότι πιθανότατα να είναι και η πιο δύσκολη ανακατασκευή που έχουν επιχειρήσει ποτέ. Όπως και να έχει, σίγουρα θα επιτευχθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και το αυτοκίνητο με την τεράστια ιστορία θα πουληθεί σε τρομερό ποσό, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτά τα μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!