Με ολοκαίνουργιους κινητήρες το Hyundai i30 

Gazzetta team
Με ολοκαίνουργιους κινητήρες το Hyundai i30 
Το ανανεωμένο i30 της Hyundai θα αποκτήσει νέα κινητήρια σύνολα με περισσότερη ισχύ, λιγότερους ρύπους και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το Hyundai i30 θα ανανεωθεί σύντομα και εκτός της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και της περισσότερης τεχνολογίας που σίγουρα θα αποκτήσει, θα το δούμε και με νέους κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.4 λίτρων, που σήμερα αποδίδει 100 ίππους, θα αντικατασταθεί από έναν πιο «καθαρό», οικονομικό και ισχυρό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 110 ίππους. Ο τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.4 λίτρων που έχει 140 ίππους, θα αντικατασταθεί επίσης.

Περισσότερη ισχύς, υβριδική τεχνολογία

Ένα ίδιο μοτέρ 1.5 λίτρων, με τούρμπο σε αυτή την εκδοχή του, θα πάρει τη θέση του 1.4 T-GDΙ και θα έχει 160 ίππους, είκοσι περισσότερους από το σύνολο που διαδέχεται. Αναμένεται επίσης να ενσωματωθεί υβριδική τεχνολογία στον τρικύλινδρο τούρμπο του 1.0 λίτρου T-GDΙ με τους 120 ίππους. Η υβριδική τεχνολογία ενδέχεται να περάσει και στον πετρελαιοκινητήρα του i30. Σήμερα, το μικρομεσαίο Hyundai διατίθεται με ντίζελ 1.6 λίτρων που αποδίδει 110 ή 136 ίππους. Στη δεύτερη περίπτωση, θεωρείται πιθανό να τοποθετηθεί ένα ήπια υβριδικό σύστημα των 48V, παρόμοιο με εκείνο που συναντάμε στην περίπτωση του μεγαλύτερου Tucson, δηλαδή!

Αλλαγές και για το σπορ i30 N

Τέλος, το μοντέλο επιδόσεων i30 Ν θα αλλάξει επίσης. Η βασική έκδοση των 250 ίππων θα καταργηθεί και η ισχυρότερη Performance, θα μείνει η μοναδική επιλογή στην γκάμα, όμως πλέον θα αποδίδει 280 άλογα. Στη συνέχεια, θα φορεθεί και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων στο i30 N, για όσους το προτιμούν έναντι του χειροκίνητου των έξι σχέσεων. Η ύπαρξη μιας και μόνο έκδοσης στην περίπτωση του i30 N σημαίνει ότι η αρχική του τιμή θα αυξηθεί, θα έχει όμως στάνταρ το μπλοκέ διαφορικό, τα μεγάλα φρένα και την υψηλότερη απόδοση από το σύνολο των 2.0 λίτρων. Το νέο i30 θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!